Har du set en stork?

Hos Storkene.dk er vi meget glade for at få informationer fra dig der har set en stork. For os er det nemlig meget vigtigt at kortlægge, hvor storke i Danmark befinder sig.

Fotodokumentation kan du enten indsende til Jesper Leegaard (sortstork@gmail.com) eller dele med os på Facebook. Du kan også sende billeder på mobilnummer 25 65 86 90.

Dine observationer behandles og verificeres af os og overføres herefter til en database (DOFBASEN), hvor alle observationer af fugle set i Danmark, herunder også storke, opbevares og deles.

Forvekslingsmuligheder
 
Er du i tvivl, om at det er en stork du har set, er det helt forståeligt. Andre langbenede fugle kan let forveksles med hvid stork. Ikke mindst i flugten er der forvekslingsmuligheder.

Vi oplever meget ofte, at både trane og fiskehejre bliver indberettet til os som værende storke. Tranen er dog noget større og er helt grå. Derudover har den et større hoved end storke med klare tegniner.

Fiskehejren er noget mindre end storken og i flugten har halsen form som et S. Derudover har den ikke helt udstrakte vinger..


Trane

  
Fiskehejre


Hvid stork

Du kan se alle storkeobservationer her.
Har du aflæst ringen på en stork, kan du indberette dit fund hos ringmærkningscentralen.

Brug nedenstående formular til at indtaste din observation.
 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS