'
Lagt på Storkene.dk den 7  januar  2019


Så er det sikkert - stort paddevandhul bliver til virkelighed

Storkeparret Tommy og Annika kommer hjem til nye rammer og en ny udsigt, når de i april måned efter planen lander på reden i Smedager ved Tinglev. Projektet med etablering af det første paddevandhul bliver nemlig virkeliggjort og allerede d. 14 januar 2019 tages det første spadestik. Det glæder en overrasket formand for Storkene.dk, der var bange for, at projektet til knap 100.000 kroner, måtte udskydes.

»Det er overordentlig glædeligt, at vi nu får gennemført projektet. Havde det ikke været foruden store donationer til Storkene.dk, var det ikke lykkedes at gennemføre det. Da jeg i midten af december stod på engen i Smedager, var jeg klar over, at vi havde ryggen mod muren, da tidsplanen var meget presset. Ærligt talt, troede jeg ikke på, at vi kunne nå i mål. Men takket være donationer fra vores medlemmer og de mange storkeinteresserede i hele Danmark, er vi nu klar til start. Alle bidragsydere skylder jeg en meget stor tak for deres gavmildhed og velvilje«. siger Jess Frederiksen, der også sender en tak til Aabenraa Kommune.

»Var det ikke for en god og effektiv sagsbehandling hos biologerne i Aabenraa Kommune, var vi helt klart kommet i tidsnød og kunne ikke have haft et stort paddevandhul stående klart før storkenes ankomst«.



Her skal vandhullet etableres.

 

Storkeekspert er utålmodig

Storkeeksperten Mogens Lange Petersen samt biologen Kåre Fog fra Storkene.dk vil nu sammen med entreprenøren, der skal etablere vandhullet, lave en køreplan for projektet. Og Mogens Lange Petersen, der kender storkeparret i Smedager ud og ind, ser meget frem til at komme i gang med projektet.

»For en som mig, der arbejder så intenst med storkeparret igennem hele ynglesæsonen og kender til alle deres problemer med at få mad nok til de glubske unger, så nærmest kribler det i mig for at komme i gang med projektet og få taget det første spadestik«
 


Storkeparret nyder livet på en dejlig junidag i 2018.

Når først paddevandhullet er etableret, skal det stille og roligt opfyldes med regnvand. Skulle der imod forventning ikke komme nedbør nok, vil der blive overført vand til hullet fra en nærliggende vandboring.



 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS