Lagt på Storkene.dk den 1. april 2019

Første storkeæg i 2019 - men fremmed stork driller!
Men storkeparret i Smedager i Sønderjylland stadig ikke ligger på æg og mange storkereder endnu står tomme, så er der melding om storkeæg i Gundsølille ved Roskilde, hvor storkeparret Ida og Emil siden 2007, har haft deres rede på en gartneriskorsten. 

- Hunstorken lægger normalt op til 5 æg over cirka 10 dage, så der er stadig nogle dage til æglægningen er komplet. Men allerede nu må det forventes, at de første æg klækker i starten af maj måned - siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk, der også kan fortælle, at storkeparret ikke har storkereden helt for sig selv i disse dage.

- En fremmed stork, der ikke er ringmærket, har flere gange mandag udvist stor interesse for storkereden, men indtil videre har det gamle storkepar lykkedes med, at fortrænge den fremmede stork, der må henvises til nogle af de andre storkereder, som området byder på  - siger Jess Frederiksen.



Storkeparret Ida og Emil ses her på reden (Foto: Alf Blume)
Håb om flere storkepar
I 2018 var der også to andre storke i området omkring Gundsømagle Sø, som dog ikke ynglede. Den ene af storkene var en af parrets egne unger fra 2017, mens den anden var en stork, der ikke var ringmærket og hvis ophav derfor er ukendt.

De næste par uger vil det vise sig, om der kommer et storkepar mere på Sjælland, ligesom der også er spænding i Sønderjylland, hvor flere enlige storke er spottet de sidste par dage. Og der er god tid for storkene til at finde sammen, udtaler Jess Frederiksen.

- Helt generelt forholder det sig sådan, at et storkepar skal have fundet sammen inden den 15. maj, hvis de skal lykkes med at få unger på vingerne. Og det er der jo stadig meget lang tid til det bliver - 

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS