Lagt på Storkene.dk den 1. juni 2019



Ihærdig fotograf løste gåden 

Det har længe været en gåde hvorfra hanstorken i Bækmarksbro kommer fra. Men ved hjælp af den ihærdige og dygtige naturfotograf Vagn Gejl Donskov, der har været forbi storkeparret flere gange for at tage billeder, er det nu endelig lykkes at få fastslået storkens ophav.

Storken har ringnummer 5T115 og ifølge den tyske storkeekspert Jörg Heyna betyder det, at storken er opvokset i en storkerede i Berne Glüsing i Wesermarsken nordvest for Bremen. Han er fra 2015 og dermed  4 år gammel, hvilket er den normale alder for storke at yngle første gang


Foto: Vagn Gejl Donskov

I Berne Glüsing er der en plejestation for tilskadekomne storke. Omkring plejestationen er der opstået en hel koloni af ynglende storke og kolonien er meget produktiv. Det har sin helt egen årsag.

» De storke der yngler der, lider ikke af fødemangel. Da det er en plejestation, vil der altid blive lagt foder ud til storkene og det hjælper unægteligt en del flere unger på vingerne «, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Hanstorken har været meget omkring siden han i 2015 forlod reden. Han er nemlig tidligere set i Polen og i det østlige Tyskland.

Mens vi nu har fået data på Kjeld, så finder vi aldrig ud af, hvor magen Yvonne kommer fra. Hun er nemlig uden ring. Men mest sandsynligt er det nok, at hun stammer fra Holland, hvor der nu er så mange storke, at man ikke kan nå at ringmærke alle ungerne.


Se fantastiske storkefotos fra Bækmarksbro taget af Vagn Gejl Donskov her

På Youtube kan man se et klip fra plejestationen, hvor Kjeld er opvokset



 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS