Lagt på Storkene.dk den  16.  juni 2020



Miraklet i Smedager

Det nye storkepar Bonnie og Clyde, der overraskende overtog storkereden i Smedager, efter at Tommy var død og Annika opgav reden, har nu fået en unge i reden. Ungen kom til verden kort før klokken 23 mandag aften. Det er en hændelse, der næsten er et mirakel. Med de få storkepar vi har i Danmark, lå det nemlig ikke lige i kortene, at storkereden skulle blive beboet af et nyt par.
 
”Efter Tommys død, var det mest sandsynlige udkomme, at storkereden i Smedager skulle blive uden unger i 2020. Men storkeparret Bonnie og Clyde ville det anderledes og indtog med få sværdslag storkereden, fik parret sig og lagt tre æg. Og alt det samtidig med, at de skulle forsvare reden mod angreb fra hunstorken Annika. Hele historien er i sandhed et mindre mirakel” siger en glad Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.
 
Om der kommer flere unger, vil de kommende dage vise, men ifølge Mogens Lange Petersen, er en unge rigeligt for det unge storkepar.
 
”De to unge storke er utrænede, så bare det at få en storkeunge på vingerne, er en større bedrift for dem. Men kommer der unger på vingerne, er de helt sikkert tilbage i 2021 for at gentage succesen”



Den første unge i Smedager ses her tirsdag morgen.

 

Annika spøger i kulissen

 Den gamle hunstork Annika har dog ikke opgives ævred helt. Hun er stadig i nabobyen Ravsted, hvor hun ofte ses søge føde på de omliggende marker. Annika har dog tilsyneladende for en stund opgivet at få reden i Smedager tilbage. Men til foråret vil hun haste tilbage til Smedager fra Afrika og vil helt sikkert forsøge at få boligen tilbage fra Bonnie og Clyde. Og får hun en mage inden de nye beboere kommer, er det slet ikke umuligt. 
 
Dermed er der nu lagt op til endnu et storkedrama i Smedager til foråret.

 
Status på danske storkepar

I Enslev på Djursland, varede lykken kort. De to unger, der var i storkereden, døde efter kort tid. Storkeparret er dog stadig omkring storkereden og det kan forventes, at de vender tilbage i 2021. I Broderup, syd for Smedager, er det unge storkepar ustabile og ruger ikke fast på det ene æg der er i reden. Dermed kommer der ikke unger her. I Ganløse på Sjælland er det unge storkepar stadig på reden, men tager på lange dagsture. Også dette storkepar kan forventes tilbage i 2021 for at yngle.
 
Dermed er der i 2020 kun tre storkereder med unger. Storkeparret i Bækmarksbro har tre unger, i Gundsølille har de to unger og i Smedager er der i skrivende stund en storkeunge.


 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS