Lagt på Storkene.dk den 22. februar 2021


Storken er kommet til Danmark

 
Så er forårsbebuderen over dem all kommet til Danmark. Det skete mandag eftermiddag, hvor den første trækkende stork blev spottet over Amager Fælled. 

Storken trak tæt på DR Byen, hvor den kredsede lidt, inden den fløj videre i østlig retning mod Skåne. I skrivende stund er den formentlig landet på ynglereden på den anden side af Øresund.

I denne vinter har der været tre overvintrende storke i Danmark. Oskar i Veksø ved Ballerup samt det gamle stationære storkepar, Ida og Emil i Gundsølille ved Roskilde. Alle disse storke har dog været på deres storkereder mandag. 

I 2020 ankom den første trækkende stork til Danmark den 24. februar.

I den seneste tid er mange storke ankommet til Slesvig Holsten og det var derfor ikke uventet, at den første storke nu er kommet til Danmark.




Storken er landet - dette foto er fra 2020 da hunstorken Annika landede i Smedager
(Arkivfoto: TV Syd / Storkene.dk)


 
Storken, der oprindeligt er en steppefugl, har historisk set været en trækfugl, som forlod os  i august og september for at flyve til det varme Afrika og var tilbage hos os engang i april måned. Men i de senere årtier er der sket en glidende ændring i storkens trækmønstre og storkene ankommer nu langt tidligere til deres ynglepladser. 
 
Mange storke flyver ikke længere til Afrika, men overvintrer i Sydeuropa. I de forgangne vintre har man endda observeret storke, der har overvintret i Tyskland, hvilket formentlig skyldes klimaforandringer.

Storkeeksperten Hans Skov fra Storkene.dk mener dog ikke, at storken der nu er set på Amager kommer fra Afrika.

"Storken, der nu er ankommet, har formentlig overvintret i Sydvesteuropa og vil formentlig snart trække videre. Men i løbet af de kommende uger, vil den blive efterfulgt af flere storke, der er på vej mod deres ynglepladser i nord. Nogle af disse er på jagt efter nye ynglepladser – forhåbentlig lader nogle sig lokke af de mange nye reder der står klar i Danmark".

I 2020 havde Danmark 7 ynglende par storke, hvilket var en stigning på 4 par i forhold til 2019. 


 
Yderligere information om denne nyhed:
Hans Skov – tlf. 21 60 72 95
Mogens Lange Petersen – tlf. 60 52 21 00

 
Billeder kan bruges med angivelse af kilde ©Storkene.dk.

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS