Storkene.dk 7. marts 2021
 


Storken er kommet til Smedager


Så kan de mange fans af storkereden i Smedager godt begynde at glæde sig. Storken er nemlig landet på den landskendte storkerede i den lille sønderjyske landsby ved Tinglev, der sidste år var rammen om et veritabelt drama, da hanstorken forsvandt kort tid før der var unger i reden.

"Det er helt vildt - det som vi har ventet på hele vinteren, er nu endelig sket. For os i Storkene.dk er det her som en lillejuleaften - juleaften sker, når begge storke er samlet som par", udtaler den begejstrede storkeekspert Mogens Lange Petersen.



Den 22. marts 2020 landede først Annika og senere Tommy på reden i Smedager
(Foto: TV Syd/Storkene.)


Han kan dog endnu ikke sige, om der er tale om en af storkene fra sidste år. Storken, der er landet i storkereden, er nemlig ikke ringmærket.

"Ingen af storkene hos parret fra 2020, Bonnie og Clyde, bærer ringe. Ej heller den gamle hunstork Annika bærer ring - så det endnu svært at sige hvilket individ der er tale om. Det kan lige så godt være en helt ny stork. En ting er dog sikkert. Der kan snart blive tale om et trekantsdrama i storkereden"

"Er det Annika, kan det være Clyde snart kommer og så kan de to i princippet blive par. Er det Bonnie, vil hun skulle slås med Annika om reden såfremt hun vil gøre krav på reden. Konstellationsmulighederne er mange", 

De kommende dage vil formentlig bringe mere lys over hvilken stork der er tale om. Er storken bekendt med reden, vil man kunne se det på dens adfærd. 

"Uanset hvilken stork det er, så er vi bare glade. Dette er er nemlig den første stork på en dansk storkerede i 2021", slutter Mogens Lange Petersen.

Danmark havde i 2020 7 ynglende storkepar (2019 3 ynglepar). Forventningen er, at trenden med flere ynglende storkepar i Danmark fortsætter.


 

Yderligere information om denne nyhed:
Hans Skov – tlf. 21 60 72 95
Mogens Lange Petersen – tlf. 60 52 21 00

 

Billeder kan bruges med angivelse af kilde ©Storkene.dk

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS