Storkene.dk den 27. marts 2021

Storken er landet på reden i Ganløse


For Christian Friis Bach er en lang ventetid overstået. Storken er landet i storkereden på Svinemosevej i Ganløse, der i 2020 husede storkeparret Poul og Susanne.
 
”Jeg sad og drak eftermiddagskaffe og slappede af. Pludselig så jeg gennem vinduet at storken var landet i vores storkerede”, siger en glad og lettet Christian Friis Bach til Storkene.dk, der straks fik verificeret om det var en af storkene fra 2020.
 
”Jeg fik hurtigt set efter om der var ring på storken. Det er der nemlig på vores storkepar. Det var der og da ringen sidder på højre ben viser det, at der er tale om hanstorken Poul, som nu er kommet hjem”.
 

Hanstorken Poul er landet. (Foto: Christian Friis Bach)


Nu kan Poul så blot tage den med ro et stykke tid, mens han venter på magen Susanne, der formentlig også er på vej mod Ganløse. Det varer nok ikke længe, vurderer formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen.
 
”Vi regner med, at begge storke har overvintret i Spanien, hvor mange tusinde storke overvintrer. De har maksimalt et par ugers rejse fra de letter fra vinterkvarteret til de lander hos os i Danmark. Der går derfor nok ikke lang tid inden magen lander”.
 
Sidste år var storkehannen et år for ung til yngle. Nu er han tre år gammel og dermed kønsmoden. Derfor forventes det, at der kommer unger i reden engang i maj måned.
 
I skrivende stund er der, udover hanstorken i Ganløse, en enlig stork på reden i Smedager i Sønderjylland samt et storkepar i Gundsølille, hvor der måske allerede nu æg i reden.
 
I 2020 havde Danmark 7 par ynglende storke og det forventes, at resultatet bliver mindst det samme i 2021.

 
 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS