Lagt på Storkene.dk den 24. april 2021

        

Storken er ankommet til Enslev

Storken er endelig landet på storkereden i landsbyen Enslev ved Grenå. Det skete ved 20 tiden fredag aften, hvor de lokale beboere kunne se storken sidde i reden. Sidste år ankom begge storke til Enslev den 24. april.
 
Der har været flere storke i området på det seneste, men ingen storke har været på besøg i reden. Det forventes derfor, at den stork, der nu er i storkereden, er en af ynglestorkene fra 2020. Her ynglede et par storke i Enslev, men desværre omkom ungerne netop som de var kommet til verden grundet et lokalt heftigt uvejr.

”Vi håber naturligvis, at magen kommer om kort tid, så der også i år kan komme unger ud af det – og i år ser vi gerne at der også kommer unger på vingerne”, siger formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen.


Storken fotograferet lige efter ankomst 
(Foto: Thomas Krogh Brink)


 
Ikke siden 1961 har der ynglet storke på Djursland og i landsbyen Enslev skal man helt tilbage til 1955, hvor det sidste storkepar ynglede der.
 
Udover storken i Enslev, er der ynglende storkepar i Smedager i Sønderjylland og i Gundsølille på Sjælland. Enlige storke venter endnu på deres mager i Flynder i Vestjylland samt i Ganløse nordvest for København.



 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS