Lagt på Storkene.dk den 15. juni


Annika er blevet storkemor igen

Vi plejede at sige Annika og Tommy, der siden 2014 har givet den som mediestars på TV Syd. Det var indtil Tommy forsvandt i maj 2020 og Annika flakkede ensomt rundt hele sommeren.  Heldigvis fik hun sig en ny mage i april i år. Han er fra Skåne og har fået navnet Alfred. Og nu kan Annika så igen kalde sig mor. Der er nemlig unger i deres rede i den sønderjyske landsby Rens.
 
Det er noget der glæder formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen.
 
”Da Annika sidste år blev alene, var det vores håb, at hun ville vende tilbage til området i år og finde sig en mage. Det lykkedes. At de så fandt sig en rede i vores nye mur af storkereder i Sønderjylland og nu har fået unger, er sådan set bare lige efter bogen”.
 
”Ikke bare for storkeparret er det stort. Også for områdets bestand af ynglende storke, er det virkelig noget der luner. Hele tre beboede sønderjyske storkereder med unger gør, at vores forventninger til året er mere end indfriet. Det er med til at sætte en fed streg under, at den hvide stork er ved at starte et comeback som dansk ynglefugl”, siger Jess Frederiksen.



Annika og Alfred - det er Alfred stående. (Foto: Hans Skov)



Annika som læremester
 
Hanstorken Alfred er en ung fugl fra 2018. Unge storke, der yngler for første gang, kan godt kludre gevaldigt i det.  Men Annika kommer til at fungere som en læremester for magen Alfred. Det mener Jess Frederiksen i alle tilfælde.
 
”Kombinationen af en moden hun og en yngre han er ikke helt skidt. Modne Annika er næsten at betragte som en garant for succes for parret. Hun har opfostret unger siden 2012 med flere mager og kan i år fungere som læremester for den unge skånske partner”.



Informationstavle i Rens, hvor besøgende kan blive klogere på storken.
(Foto: Jesper Leegaard)
 
Det er første gang siden 1983 der er storkeunger i Rens. En af storkeungerne fra denne rede kommer til at indgå i det GPS projekt Storkene.dk gennemfører i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum og vil i slutningen af juli få påsat en GPS sender.



For mere information om denne nyhed:

Mogens Lange Petersen – tlf. 60 52 21 00
Jess Frederiksen - tlf. 24 66 66 58
 

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS