Lagt på Storkene.dk den 17. juni 
 
Hunstorken Michaela 
 
Under ringmærkningen af storkeungen i Gundsølille for et par uger siden, blev der udtaget et par fjerprøver fra storkeungen. Fjerene indeholder nok DNA til at man kan foretage en kønsbestemmelse. Nu har dyrlæge Bjarne Ø. Rasmussen så resultatet af testen klar. Han fortæller, at der er tale om en stor fin og velnæret ”pige”.
 
Denne hunstorkeunge vil, som den første danske stork i historien få påsat en GPS sender. Det sker i løbet af den kommende uge, hvor Michael Kaatz, kommer til Gundsølille for at foretage påmonteringen.
 
”Det er en kompliceret øvelse at påsætte GPS loggeren og derfor har vi engageret en garvet kapacitet på området. Nemlig Michael Kaatz, der har en doktorgrad i forskning i storkenes træk og har påsat GPS sendere på mere end 500 europæiske storke” siger formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen.



Michaela lufter vingerne (Foto: Susanne Andersen)

 
For at ære Michael Kaatz, vil storkeungen blive opkaldt efter ham. Og nej, hun kommer ikke til at hedde Michael, men Michaela.
 
Storken Michaela er blot den første ud af i alt fire storkeunger, som snart skal have påsat en sender. Storkeunger fra storkerederne i Smedager, Broderup og Rens i Sønderjylland, vil ligeledes få påmonteret en GPS sender når de er cirka 7 uger gamle.
 
Projektet kommer til at løbe over de kommende år, hvor et tilsvarende antal storke årligt får påsat sendere.
 
Læs mere om projektet her.

Se den spændende ZDF dokumentar om storke på træk (på tysk og uden undertekster) med Michael og Christoph Kaatz her.

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS