Lagt på Storkene.dk  24. august 2021



Første spadestik er taget i Flynder
 
Så er Hee Enterprise gået i gang med etableringen af de første paddevandhuller i Flynder Ådal i Vestjylland. I første omgang bliver det til 5-6 vandhuller i år i projektet, som totalt set omhandler skabelsen af 20 paddevandhuller.  Kåre Fog, der har udviklet projektet, tog tirsdag morgen til Flynder for at lave tilsyn med arbejdet. Han er begejstret for, at projektet nu kan materialiseres.
 
”Det er et hjertebarn for mig det her projekt og derfor er det en meget stor dag for mig. Ikke blot personligt glæder det mig, men på storken og biodiversitetens vegne er det en god dag. For et år siden troede jeg ikke meget på, at projektet ville blive gennemført, da der var optræk til modstand mod etableringen af paddevandhullerne”, siger biologen Kåre Fog.
 
Han vil i de kommende par dage være at finde i Flynder Ådal for at se til, at paddevandhullerne etableres optimalt.

"Hvor langt vi når de næste par dage er ikke til at sige. Det kommer helt an på forholdene i jorden. Men jeg tror vi kommer i mål", slutter Kåre Fog. 

 
 
Storkeparret ser til mens de første vandhul udgraves.
(Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST)

 
 

Dilemma midt i glæden
 
Storkene.dk indgik i foråret en aftale med Markus Jebsens Naturpulje om finansiering af de første 5-6 vandhuller i 2021. Desværre er Markus Jebsen i mellemtiden gået bort. Han omkom i en trafikulykke i Sydafrika i midten af juni. Og nu er der udfordringer med at få midlerne projektet frigivet af boet. Det har givet formanden for Storkene.dk noget at tænke på.
 
”Vi er nu i den situation, at vi Storkene.dk selv skal betale for etableringen af de første vandhuller. Om ikke andet, så kommer vi til af vente længe på, at midlerne frigives fra boet. Da vi har tiden imod os, kunne vi desværre ikke vente i flere måneder på at gå i gang. Til oktober eller november vil jorden være våd og materiellet ville sidde fast i den våde ådal. Derfor har vi valgt selv at betale for denne første pulje af vandhuller, sådan at vi kan komme i gang med projektet i 2021. Det er naturligvis et dilemma, men det er et vigtig projekt, ikke mindst, da der igen er et storkepar i Flynder”, siger Jess Frederiksen.
 
Storkene.dk vil nu iværksætte en kampagne for at skaffe midlerne til næste års pulje af vandhuller, der forventes at blive etableret i sensommeren 2022.



 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS