Lagt på Storkene.dk  7. september 2021




Må vi ikke nok få lov til at se storke-tv?
 
Cherie Welle Schmidt er klasselærer for en 2. klasse ved Tangsø Skole i Bækmarksbro.  Som alle andre skolelærere, kan Cherie Welle Schmidt nogle gange have svært ved at få eleverne til at falde til ro og koncentrere sig. Men hun har fundet et våben i kampen for at vinde børnenes opmærksom og få ro på klassen. 
 
"En af måderne hvorpå jeg kan skabe ro og en god stemning i klassen, er at stille ind på storke-tv. Jeg tænder min PC, tilslutter den til vores Smartboard og streamer fra vores lokale storkerede i Flynder. Så falder eleverne til ro og ser stille og roligt med fra storkereden, samtidig med at de arbejder koncentreret med deres opgaver" siger Cherie Welle Schmidt til Storkene.dk. 
 
"Jeg oplever endda nogle gange, at eleverne selv beder om at jeg sætter storke-tv på. Det er virkelig blevet et hit for ungerne". 
 
Beboerne i Bækmarksbro har efter tre år med storken som fast sommerbeboer, fået storken helt ind under huden. Cherie Welle Schmidt er i slutningen af 40´erne og bor ikke  selv i Bækmarksbro. Derfor kendte hun ind til for kort tid siden ikke meget til storken. Men også hun har bidt mærke i storkeparret, som sommetider kan være mere nærværende for skolens elever og lærere end for de fleste andre danskere. 
 
"Det hænder nogle gange når vi tænder for storke-tv i klassen, at vi alle bliver frygtelig skuffede. Så er storkereden nemlig uden beboere. Men ofte, når storkene ikke er på reden, er de på besøg her på skolen og vi kan ved selvsyn se dem på taget eller på grunden foran skolen. Det er der vist ikke mange andre skoler der kan prale af" siger Cherie Welle Schmidt med et stort smil på læben.

 

 























Storketegninger i alle afskygninger er i klasseværelset
(Foto: Louise Fjeldgren)



 
Storken vinder over ræven

 
At storken virkelig er talk of the town – også for skolebørnene i Bækmarksbro – fandt hun ud af for nyligt.

"Vi havde et tema om dyrefabler og blandt andre hørte eleverne fablen om Ræven og Storken.  Jeg bad dem herefter om at tegne et af dyr der indgik i fablerne. Og ud af de 19 elever vi har i klassen, var der blot 4 som ikke tegnede en stork. De tegnede en ræv. Det viser bare, hvor stor betydning storken har fået for eleverne". 




Denne plakat er snart på vej til Tangsø Skole
(Design: Åki Martinsson, foto: Vagn Gejl Donskov)



Cherie Welle Schmidt ser frem til, at storkeparret endnu engang indfinder sig når det bliver forår. For uden det lokale storkepar, vil det ikke være det samme. 
 
"Alle i Bækmarksbro taler om storkene – og elsker dem. De er ligesom blevet synonymt med vores lokale samfund – så vi glæder os bare til det bliver forår og storkene er tilbage - og meget gerne kan ses lige uden for vinduet". 
 
Storkene.dk vil nu sende Tangsø Skole en lille taknemmelig for at dele denne skønne historie med os. De vil snart modtage en flot plakat med deres elskede storkepar – Kjeld og Karla. Plakaten skal dog lige komme ud af trykken først.



 

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS