Lagt på Storkene.dk 21 oktober 2021

 

Jysk vinterstork på gourmetkost

 
På Djursland får man sig i denne vinter en noget usædvanlig vintergæst, som egentlig på denne årstid burde opholde sig i Spanien eller Afrika. Det drejer sig om den stork, som hele sommeren har været at finde på Djursland og som har valgt at droppe trækket mod syd. Den er nu flyttet ind på en storkerede i Krakær på Syddjurs, hvor den nu vil blive forsørget hele vinteren. Og det er ikke hvilken som helst føde storken bliver fristet med.
 
”Vi fandt ud af, at den havde smag for kaninkød, som jeg skærer ud i fine små stykker og serverer på et skærebræt og stiller lige foran storkereden. Det fandt storken hurtigt ud af og har været nede for at spise flere gange” siger Trine Bragt Lorenzen, der nu kan se frem til titlen som storkevært.
 
De fine lækre og møre kaninfileter, der for en stork nærmest er at betragte som ren gourmetmad, bliver dog meget snart skiftet ud med ørreder, som vil blive doneret af Storkene.dk. Det fortæller storkeeksperten Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.
 
”Kan vi se frem til en af de sædvanlige milde vintre, som vi efterhånden har vænnet os til, så vil fødebehovet ud over det storken kan finde i naturen, være ret begrænset. Men vi kommer ikke uden om, at den skal have noget ekstra foder. Der vil komme perioder med frost hvor der ikke er orme og anden naturlig føde at hente for storken – så vil den få både fisk og måske daggamle gassede kyllinger som tilskudsfoder” udtaler Mogens Lange Petersen.


Storken ses her under storkereden stående på skærebrættet
(Foto: Trine B. Lorenzen)
 

Forventning om nyt storkepar på Djursland
 
Når det bliver forår, vil fodringen aftages – og så er der et meget stort og begrundet håb om, at Djursland igen kan få sig et ynglende storkepar.
 
”Vi ved, at man i vores nabolande sydvest for Danmark oplever en rivende fremgang i storkebestanden og der er flere hundrede såkaldte ”overskudsstorke” i både Slesvig Holsten, Nedersaksen og Holland, som søger både mage og bolig. Derfor vil Danmark blive hjem for flere nye storkepar og af samme årsag forventer vi også, at storken på Djursland vil finde sig en mage og yngle enten på den nye storkerede i Krakær eller på en de mange storkereder, der nu findes på Djursland takket være Storkene.dk, som i år har renoveret de storkereder som Norddjurs Kommune opsatte for snart mange år siden, slutter Mogens Lange Petersen.

Se filmklip af storken på reden her.

Læs mere om den overraskende udvikling i den tyske storkebestand her.

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS