Lagt på Storkene.dk 5. marts 2023



Clyde er kommet hjem fra vinterferien

Søndag klokken 15.54 kunne man høre noget i luften over storkereden i Smedager. En karakteristisk storkeknebren, der pludselig blev meget tydelig. Sekunder efter stod en stork på reden, og den begyndte straks at pille ved grenene. 

Men hvilken stork er der tale om? Selvom storken ikke er ringmærket, er Jess Frederiksen fra Storkene.dk ikke i tvivl.
 
”At dømme efter adfærd, er der vist ingen tvivl om, at det er den gamle hanstork Clyde, der nu er landet på den mest kendte storkerede i Danmark. Efter at have rettet til på kviste, fløj storken en tur ned på engen, der formentlig ikke har budt på meget føde. Så tilbage på reden for igen at flyve ned og gå lidt rundt.”
 
”Men det, der virkelig siger os, at det er Clyde, er den adfærd, storken udviser overfor storkeværten Benny Appel. På gårdspladsen kunne han komme helt tæt på storken, der lige måtte ned og hilse på og signalere til Benny, at nu har du mig tilbage igen.”



Storkevært Benny Appel i Smedager (Foto: TV Syd)

 
Kulden er på vej - hvad betyder det for Clyde?

Sidste år ankom Clyde den 1. marts, og ret beset, måtte han gerne have ventet et par dage med at sætte sine ben i storkereden. Det er nemlig ikke just forår, der er udsigt til i den kommende uge. Den sne og kulde vi aldrig fik, mens det ifølge kalenderen var vinter, er nu ved at være over os. Timingen er ikke god, men det er nu ikke noget, der får konsekvenser for storkens ve og vel.             
      
”Storke kan snildt klare sig i nogle dage, selvom det er lidt koldt og føden er knap. Er der brug for det, kan vi altid sørge for, at der suppleres med ekstra føde til fuglen. Vi frygter derfor ikke for Clydes velbefindende," slutter Jess Frederiksen.
 
Tilbage for Clyde er der nu blot at finde tålmodigheden frem og vente på, at magen, Connie, indfinder sig ved siden af ham. Sidste år ankom hun den 25. marts. Til den tid vil Clyde have gjort reden klar, og formentlig vil det rigtige forår have indfundet sig med lunere temperaturer, end det vi ser nu.

Se Clydes ankomst her
Du kan følge med Live her


 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS