Lagt på Storkene.dk 28. september 2021




Manden bag logoet
 

Grafikeren Åki Martinsson bor i Karlslunde sydvest for København hvorfra han siden 2002 har drevet sin lille grafiske virksomhed. For Storkene.dk er Åki Martinsson ikke en ”Hr. Hvem som helst”.

Faktisk har han helt fra starten været med til at profilere Storkene.dk. Og det vel at mærke på sin helt egen måde.
 

”Da jeg i 2007 fik den helt igennem skøre ide om, at starte en forening udelukkende for storkefans rystede mange på hovedet af mig. Storken var på vej i graven – og her kommer så en, der vil starte en forening for en hensygnende fugl, der hørte fortiden til. Det var op ad bakke med at finde støtte og opbakning” fortæller Jess Frederiksen, der husker, at Åki Martinsson fra dag ét var med på at støtte foreningens opstart.



Åki Martinsson (Privatfoto)


”Åki kom ind i billedet, da vi skulle have designet et foreningslogo. Vi kom så at sige uden en rød reje på lommen og var derfor afhængige af velvilje fra forskelligt hold. Helt grundlæggende skulle vi have en hjemmeside og et logo. Da vi kom med hatten i hånden til Åki og fortalte om vores ide, var han – modsat mange andre - straks med på ideen om kvit og frit at designe et logo til os. Det er ikke sådan noget man lige glemmer”.
 
Åki husker godt den spændende opgave Storkene.dk præsenterede for ham. Og selv om han dengang dårligt nok vidste hvad en stork var, kom hans kreative evner ham til gode.
 
”For at sige det mildt, var det med storke lidt nyt for mig. Men Jess sendte mig nogle gode storkebilleder og så var det bare at komme i gang".

Jeg fik så ideen om det flyvende storkepar og fik lavet et par varianter som jeg præsenterede for Jess. Og efter lidt ping pong frem og tilbage, blev vi enige om det logo, som alle kender i dag” siger Åki Martinsson.




Informationstavle til Smedager
Planche til informationstavlen produceret af Åki Martinsson (Foto: Storkene.dk)




Plakater til storkefans
 
Og siden er det blevet til et tæt samarbejde om blandt andet medlemsfoldere og plancher til informationstavler ved de danske storkereder. Seneste skud på stammen er plakater til støtteshoppen, som Åki Martinsson har lavet det grafiske design af.
 
”Jess spurgte mig for nogle måneder siden om jeg kunne designe nogle plakater til deres nye webshop. Igen var det en opgave, der var ny for mig.  Heldigvis skulle jeg denne gang ikke tegne en stork, men blot sætte billederne fra Hans Skov og Vagn Gejl Donskov op på en flot og dekorativ måde. En opgave, som jeg synes er lykkedes til fulde”, fortæller Åki Martinsson.
 
Den sidste udtalelse bakker Jess Frederiksen op om.
 
”Plakaterne har hver sit look og selvom det i sagens natur handler om storke på alle plakaterne, så er de på ingen måde ens. Og med fare for ikke at være helt partisk, synes jeg, at man sagtens kan have en af hver plakat hængende i sit hjem. Det kommer jeg i alle tilfælde til at have. Det er virkelig noget for fans af storken”.
 
Da der er tale om årsplakater, vil der i de kommende år blive udgivet nye plakater, som afspejler året der gik i storkenes Danmark. Og mon ikke Åki Martinsson igen kommer til at være blandet ind i denne opgave også.

Støtteshoppen under Storkene.dk åbner efter planen i starten af oktober. 

Læs mere om Åki Martinsson her!

Se udsnit af plakaterne herunder:






 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS