Besøg de mange storkepar i Sydslesvig med Storkene.dk

Endagstur til Sydslesvig - med fokus på storkelandsbyen Bergenhusen
 
Man kører ikke mange kilometer syd for den dansk-tyske grænse, før man fornemmer, at nu er man kommet til et land med en anden natur end den på vores side af grænsen. Her ses køerne græsse på engene og der er ikke opdyrkede marker overalt. Kun godt 60 kilometer syd for grænsen begynder naturen virkelig at ændre sig.
 
I lavningen af de tre floder Ejderen, Treene og Sorge kan man opleve mange sjældne dyr og plantearter, der mange steder er truede. Det er også her man finder den søvnige og idylliske landsby Bergenhusen, der byder én velkommen med et helt særligt naturskuespil i tiden fra april til september. Ikke mindre end 20 storkepar har deres hjem her.
 
Men før vi når til Bergenhusen, foretager vi et fotostop i byen Börm, der huser 2 par ynglende storke.


Et skønt syn i Bergenhusen - og dem er der mange af (Foto: Merete Carøe)


 
Efter Börm tager vi videre til hovedattraktionen Bergenhusen. Vi besøger storkene i landsbyen og ser de enorme varierede marskenge, der omkranser landsbyen. Det er også her de mange storke finder deres føde. I selve Bergenhusen er det Mogens Lange Petersen der viser rundt og fortæller om storkerederne og storkens lange ubrudte historie i byen.
 
På kroen Hoier Boier i Bergenhusen (Hoier Boier betyder i øvrigt ’stork’ på plattysk) findes der en storkerede på skorstenen. Det er på denne kro vi indtager vores frokost, og er vejret til det, kan vi sidde udendørs og nyde maden, der kan skylles ned med den hjemmebryggede øl ”Klapperbräu”.


Storkereden i Schwabstedt var ubeboet i flere år - men er nu igen
beboet af et storkepar (Foto: Merete Carøe)

 
Efter Bergenhusen besøger vi et par mindre sydslesvigske landsbyer, hvor storken også trives. Dog yngler der i disse byer ikke så mange storke som i Bergenhusen. Vi besøger blandt andet Schwabstedt og ser den idylliske kirke, der i mange år har haft ynglende storke (med undtagelse af nogle få år). Reden ligger smukt og kan observeres fra en nærliggende gravhøj med et kirketårn, hvor man praktisk talt er i højde med selve storkereden. Kirken er i øvrigt også et besøg værd! Derudover forventes det, at vi besøger landsbyen Meggerdorf, hvor et storkepar yngler på et gammelt mejeri. Undervejs mod Meggerdorf foretager vi et stop ved et fugletårn, hvor vi har mulighed for at få et ordentligt view ud over engene.
 
 

Pris

Prisen for denne tur er kun:    790 kroner per person
I prisen er inkluderet:
  1. Busrejse - Fredericia - Sydslesvig t/r 
  2. God solid frokost på kroen Hoier Boier i Bergenhusen
  3. Gave fra Storkene.dk
  4. Guidet rundvisning i Bergenhusen ved storkeekspert Mogens Lange Petersen
  5. Turen foregår i en moderne og bekvem turistbus med toilet
  6. Undervejs på turen vil Mogens Lange Petersen fortælle om storke og om storkens lange historie som dansk ynglefugl samt om fremtidsperspektiverne for fuglen i Danmark.
 
Mødested:   Fredericia Banegård (turistbusholdepladsen)
Afgang:       Lørdag d. 13. juni klokken 08.30 (mødetid 08:15) 

Vi forventer at være tilbage i Fredericia cirka klokken 19:00
 


Turleder er Mogens Lange Petersen

Tilmelding

Turen er kun for medlemmer af Storkene.dk. Er du ikke medlem, kan et medlemskab tegnes her!
Tilmelding sker til Merete Carøe på e-mail: sheep@pc.dk
 
For yderligere information om turen kontakt Mogens Lange Petersen på telefon 60 52 21 00 eller på e-mail mogenslangepetersen@gmail.com
Se billeder fra Bergenhusen taget af Merete Carøe her
 
Programmet er udarbejdet af Jess Frederiksen og Mogens Lange Petersen. Billeder er taget af Merete Carøe


 

© Copyright 2020 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS