Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sjælden sensation i Viby

Polsk stork overvintrer i Danmark!

Lagt på Storkene.dk den 10. januar 2016


Sjældenhed: Polsk stork overvintrer i Viby J.

Storken ved Viby er ikke dansk, som flere først fejlagtigt antog. Forvirringen skyldes, at ringen på storkens ben på afstand ser ud til at være af samme type som dem vi anvender i Danmark. Men storken er noget af en sensation. Den er nemlig fra Polen. Og det er første gang nogensinde, at en polsk stork overvintrer i Danmark.

Storken har været på en polsk plejestation efter en skade i 2014. Og det forklarer hvorfor den er så fortrolig med mennesker og slet ikke lader sig genere af mennesker. På den polske plejestation har man været meget bekymret for storken;

”Vi er glade for, at storken har det godt. Vi har været meget bekymrede for storkens ve og vel, siden vi satte den ud i naturen igen” siger Achil Degenera fra den polske plejestation, der ligger i Masurien i det nordøstlige Polen.

Storken har det meste af efteråret befundet sig i Sverige.  Den har dog også været en tur helt oppe i Norge, før den vendte næbbet mod syd.Storken ses her indtage den første portion fisk. Lille billede viser ringen.

(Foto: Jens Veilgaard Vendelbo)


Aflivning eller fodring?

”Flere har været inde på, at man absolut skulle holde sig fra fodring af storken, da de vil give den en dårlig vane. Ikke mindst biologen Emil Skovaard Brandtoft har været bannerfører for kritikken.

Men følger vi det råd, vil storken lide sultedøden. Derfor har Storkene.dk nu leveret både fryser og fisk til familien Dyrbjerg, der har storken gående. Havde vi ikke gjort det, ville det have været bedst at aflive storken” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

Ifølge Achil Degenera fra den polske plejestation, vides det ikke hvor gammel storken. Den er dog mindst to år, men kan sagtens være ældre, siger han til Storkene.dk

Om den bliver og yngler til foråret vides naturligvis ikke endnu. Der er dog en storkerede på vej til familien Dyrbjerg i Viby, der nu kan se frem til flere måneder med en sjælden stork på gården.


Her kommer storken fra:


http://www.falbatros.pl/

https://www.youtube.com/watch?v=I0kv7idvbE4


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex