Storketur til Portugal 9.- 14. maj 2024

Medlemsrejse til Portugal. Turen er kun for medlemmer af Storkene.dk - medlemskab kan tegnes her


Storken i Portugal er spektakulær  

Programmet for storketuren i 2024 er nu klar. Der er lagt op til en helt igennem vidunderlig tur i dagene omkring Kristi Himmelfartsferien, hvor vi både kommer sommeren i møde – og får et hav af spektakulære oplevelser. Vi kommer til at opleve storke, som man normalt ikke ser dem yngle, nemlig på klipperne ud til Atlanterhavet. Normalt er det stort set kun havfugle, der yngler på den slags lokaliteter, men nogle af storkene i Portugal har udviklet en forkærlighed for at etablere deres reder her.
 
Vi kommer til at bo i den smukke gamle bydel i Faro på Algarvekysten. Faros gamle bydel er faktisk ikke så gammel, men den er smuk og fodgængervenlig. Ved siden af citadellets ringmur ligger den lille havn, hvorfra den nye og mere livlige del af byen strækker sig mod øst og nord. Ved dens øverste ende begynder byens egentlige shoppingområde – et netværk af gågader med alle slags butikker, caféer og værtshuse. Derfra kan man bevæge sig nordpå mod nogle af Faros mest kendte kirker – Igreja do Carmo f.eks. – eller nordvestpå via rundkørslen Largo 25 de Abril til ferskvaremarkedet. Ret mod vest når man efterhånden frem til den svagt stigende Avenida 5 de Outubro, som slutter foran Faros pompøse Liceu (gymnasieskole). Her belønnes man med en vid udsigt over Faro, vådområderne i Ria Formosa og havet.
 
I selve Faro by vil du også finde ganske mange storkereder.Et af de mange storkepar i Faro (Privatfoto)Om storken i Portugal 

Ligesom det gør sig gældende i Spanien, har storkebestanden i Portugal oplevet en voldsom fremgang igennem de sidste 30 år. Men hvor der i Spanien findes en storkebestand på mere en 50.000 ynglepar, er bestanden i Portugal langt lavere. Den sidste kendte officielle optælling er fra 2014, hvor der var 14.000 ynglepar. Det er dog værd at bemærke, at der i 1995 blot var 1000 ynglepar i Portugal. Her i 2023 er det dog sandsynligt, at bestanden er steget yderligere siden 2014.
 
På turen kommer vi til at besøge nogle meget spektakulære kolonier af storke, herunder også en koloni der findes på klipper ud til Atlanterhavet. Sådan et syn kan du kun møde i Portugal.


 

Turprogram

9. maj 2024:
Rejsedag fra Danmark til hotel ved Faro. Vi flyver til Faro via Lissabon med det nationale portugisiske flyselskab TAP fra Kastrup.  

10. maj 2024:
Bustur fra Faro til en større storkekoloni i lave oliventræer i Odiaxere nord for Lagos. Herefter går turen til endnu en storkekoloni i oliventræer i Rasmalho nord for Portimao.


På vejen tilbage mod Faro går turen over byen Silves, hvor der er en del storkereder på bygninger.   

11. maj 2024:
Bustur fra Faro mod Odemira og videre til Cabo Sardao ude ved Atlanterhavskysten. Her findes flere storkereder på klipper helt ude ved havet eller ude på klipper i selve havet. Langs Portugals Atlanterhavskyst findes ca. 50 sådanne klippereder, og det er det eneste sted i verden med den slags storkereder.

Køreturen fra Faro til Cabo Sardao tager ca. 2 timer hver vej.

Stop på vej tilbage mod Faro kan improviseres ved interessante storkesteder. Hvis tiden tillader det, ser vi nogle af storkerederne i Faro efter tilbagekomsten.
 Klippehylde med storkerede i Caba Sardao (Foto: Hans Skov)


12. maj 2024:
Bustur fra Faro mod middelalderbyen Mertola ved Rio Guadiana. Mertola befinder sig 1,5 times kørsel nord for Faro. Byen ligger smukt med bymur, borg og katedral ved Rio Guadiana. Indbyggertallet er kun 2800. Byen har ansøgt om at komme på UNESCO’s Kulturarvsliste.

Vi tager et stop på 1,5 time her, hvorefter turen går videre mod nord til mellem Azinhal og Monte Viegas, hvor utallige elmaster bærer storkereder langs med vejen, vi kører ad. Der bliver gjort et fotostop her.

Nogle km længere mod nord gør vi holdt i Vale de Acor, hvor der er en meget stor storkerede på en smuk gammel kirke. Vi vender herefter næsen sydpå mod Faro, og i det omfang tiden tillader det, improviseres der stop ved spændende storkereder, som bussen kommer forbi.  
Skøn storkerede i Sta.Vitoria. (Foto: Hans Skov)


13. maj 2024:

Bustur fra Faro til Beja mod nord. Det tager godt 1,5 time at køre de 148 km fra Faro til Beja. Omkring Beja er der rigtig mange storkereder. Ved Beja er der en losseplads, hvor mange storke, kohejrer og glenter søger føde. Hvis det er muligt, laver vi et fotostop ved lossepladsen.

Herefter fortsætter vi til Penedo Gordo få km sydvest for Beja, hvor der er en storkekoloni med mindst 45 reder i poppeltræer. Samme sted er der 3 reder i palmetræer.

Efter stop her fortsætter vi mod Sta. Vitoria nogle km længere mod sydvest. Her er der storkereder på en fabriksruin, på elmaster langs en jernbane og i træer. Der er mindst 15 storkereder inden for et afgrænset område. Vi fortsætter herefter via Aljustrel, Castro Verde, Almodovar tilbage til Faro.

På vejen improviseres der stop ved interessante storkesteder.
 
14. maj 2024:

Hjemrejsedag til Danmark. Afgang fra hotellet klokken 06.30.


 

Fakta om Portugal


Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Portugal. 
 • Indbyggere: 10,5 mio.
 • Hovedstad: Lissabon
 • Faro By: Knap 61.000
 • Sprog: Portugisisk
 • Religion: Romersk-katolsk
 • Valuta: Euro
 • Areal: 92.090 km2
 
Tidsforskel

Portugal er en time før Danmark. Det vil sige, at uret skal stilles en time tilbage, når du lander i Portugal.

Prisniveau

Priserne i Portugal ligger en del lavere end i Danmark. Priserne på et måltid mad er ganske rimelige, men det er naturligvis muligt at få et måltid mad i alle prisklasser. 


Drikkepenge

Det er kutyme at lægge drikkepenge på restauranter og hoteller i Portugal. Man runder normalt regningen lidt op. Hvis du har været tilfreds, er det passende at lægge 1-2€ pr. person.


Takt og tone

Når man skal på museums- eller kirkebesøg, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Gangbesværede

Byerne i Portugal har ofte smalle, stenbelagte fortove, hvilket kan være besværligt for dem, der går dårligt.

Portugals historie 

Portugal har en meget spændende historie, som du kan læse mere om herOm hotellet4- stjernet indkvartering på Eva Senses i Faro 

Eva Senses Hotel ligger i hjertet af Faro, ved siden af Faro Marina, og nær Faro Katedral og byder på en panorama-udsigt over byen. Skulle der være tid til det, tilbyder hotellet tyrkiske dampbade, spamassage og et solarium, samt et fitness center.
 
Der serveres morgenmadsbuffet dagligt fra 05:00 til 10:30, og den gastronomiske restaurant tilbyder en række lokale retter. Du kan slappe af i lounge bar samt nyde forfriskende drikkevarer.
 
Faaron Steak House ligger 5 minutters gang derfra og tilbyder amerikanske, europæiske, middelhavs- og portugisiske retter.

Du finder Eva Senses på Tripadvisor her


 

Pris:

Pr. person i dobbeltværelse : 9.875 kroner
Pr. person i enkeltværelse: 12.500 kroner

I prisen er inkluderet :
 • Flytransport med TAP t/r 
 • Bustransfer fra lufthavn til hotel 
 • 4- stjernet hotel i 5 nætter med morgenmad
 • 3 retters gallamiddag, inklusive storkelagkage på dag 2.  
 • Lunchbox på udflugtsdagene med sandwich, frugt, chokoladebar og vand
 • Kompetent guidning på 4 fyldige og spændende ekskursioner ved Hans Skov, assistereret af lokaltolk Annette Barreto. 


Vi flyver med det nationale flyselskab TAP på turen (Privatfoto)


Huskeseddel og andre informationer
 
 • Deltagere er ikke dækket af rejsegarantifonden. Har man ikke en rejseforsikring, kan den eventuelt tegnes her. Husk også at købe en afbestillingsforsikring, hvis du ikke har en i forvejen.
 • Husk at medbringe dit gyldige pas.
 • Området, vi kommer til at befinde os i igennem dagene, er meget afsidesliggende, derfor har vi arrangeret en turmadpakke, som udleveres efter morgenmaden.
 • Solidt fodtøj kan der blive brug for på visse udflugter.
 • Bussen har naturligvis et toilet, men chaufføren henstiller til, at det kun benyttes i ”nødstilfælde”.
Tilmelding til Merete Carøe på merete@storkene.dk
 
Angiv ønsket værelsestype (dobbelt- eller enkeltværelse), samt dit fulde navn, fødselsdato og pasnummer. 
 
Depositum skal betales ved tilmelding. Dette fremgår når du modtager dit deltagerbevis. 
 
Restbeløbet betales senest den 1. marts 2024. Yderligere information
 
Se flere billeder af hvad du kan opleve på denne tur her :
Portugal 2024 (smugmug.com)Kort filmbid på Youtube, der viser lidt af det vi kommer til
at opleve på turen. 

Det er dog ikke kun den almindelig hvide stork du vil kunne møde på denne tur. Algarve har et meget rigt fugleliv, og du vil derfor have mulighed for at kunne opleve mange - for os danskere - særegne arter.

En liste over de mest almindelig fuglearter i Algarve kan ses når du klikke på nedenstående foto.Stor flamingo kan opleves ved Faro

Er der spørgsmål til turen eller betaling kan henvendelse rettes til Merete Carøe på merete@storkene.dk  

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS