Lagt på Storkene.dk den 20. marts 2019



Storken er kommet til Sønderjylland

 

Så har storken endelig slået sig ned på en af de utallige storkeboliger der findes i Sønderjylland. Det skete onsdag, da en stork landede på den gamle storkerede i Brøns, som senest var beboet af et storkepar i 1997. Storken har hele dagen ihærdigt forsøgt at fikse reden op. Den har fløjet redemateriale op på reden og prøver at få den til at fremstå flot og indbydende, hvis en eventuel mage skulle komme forbi. Det var Camilla Friis, der var så heldig at se den første stork på en rede i det sønderjyske i 2019. Hun har i flere år håbet på, at storken skulle lande netop på denne historiske storkerede.



Storken ses her ordne reden onsdag aften (Foto: Camilla Friis)

»Skulle storken blive, hvad der i skrivende stund er meget usikkert, skal den nok væbne sig lidt med tålmodighed inden der indfinder sig en mage. Og da der formentlig er tale om en ung stork, der skal yngle for første gang, kan det være så som så med tålmodigheden« siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk der dog mener, at flere storke er på vej.

»I april måned forventer vi, at der kommer langt flere storke trækkende ind over grænsen fra Tyskland og til den tid, vil det måske være muligt at finde en mage. Men det kræver, at storken falder til i Brøns og har mod på at bygge videre på reden - og samtidig har den fornødne is i maven i sin venten på en mage«. 

Indtil videre er  kønnet på storken, der har bosat sig på reden, ukendt. Det samme gælder fuglens oprindelse. Dette er dog noget, som vi her på Storkene.dk forsøger at finde ud af.

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS