Lagt på Storkene.dk  25. august 2021GPS storken Findus angrebet af havørn

Hanstorken Findus fra Broderup, der er udstyret med en GPS sender, trak tirsdag mod syd men nåede ikke langt syd for den dansk-tyske grænse, før det gik galt. 

Da han fløj langs Ejderen, mellem Delve og Bargen i Ditmarsken, blev han angiveligt angrebet af en havørn, som tilføjede ham et sår på bagsiden af kroppen. Heldigvis blev den omtumlede stork hurtigt indfanget af en lokal mand og blev straks bragt til en plejestation i Erfde.Findus på operationsbordet i Erfde
(Foto: Stephan Struwe)Kommer sig hurtigt

Her er han onsdag middag blevet tilset af en dyrlæge. Og heldigvis er prognosen for storkens snarlige healing god. Såret på ryggen er blevet syet sammen og går alt vel, vil Findus være tilbage i luften om en god uges tid. Dermed vil han stadig kunne komme med på trækket mod syd, dog ikke i følgeskab med de tre søskende fra Broderup.
 
Ifølge Animal Tracker, sender senderen på søsteren Simba, som Findus var i selskab med syd for grænsen, i dag signal fra et område tæt på Böllingstedt. Hun er dermed fløjet mod nord igen. De to forældre er stadig på reden i Broderup med den sidste af ungerne. 


 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS