Lagt på Storkene.dk den 27 . august 2019
 

Stork fløjet fra Holland til Esbjerg i blinde


En stork, der er ringmærket i Holland, blev lørdag indfanget i en have på en villavej i Esbjerg. Storken har nu vist sig at være stort blind, hvilket forklarer hvorfor den har flakket rundt i Esbjerg og var lige til at fange med et net.

Hans Jørn Frisk fra Rescue Center Denmark har nu storken i pleje, og er lykkes med at give storken lidt at spise. Han kontaktede søndag Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk for at få yderligere vejledning og blev straks sat i forbindelse med dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen, der er tilknyttet Storkene.dk i forbindelse med hjælp til syge storke og kønsbestemmelse af storkeunger. Han har fjerndiagnosticeret storken og ved nu hvad der er galt med fuglen.

"Selvom storken befinder sig på en plejestation i Toftlund i Sønderjylland og jeg på Stevns, har jeg via gode billeder af dens øjenregion konstateret, at storken har en betændelse på hornhinden, der bevirker, at dens syn på det ene øje er cirka 10 % og på det andet formentlig intet kan se. Så den har fløjet rundt med et syn på det ene øje, der svarer til at se igennem matteret glas"Den næsten blinde stork før indfangning (Foto: Diana Bertelsen)


 

Sættes kun ud hvis den bliver helt rask


Storken bliver nu behandlet mod infektionen, som forhåbentlig giver storken synet tilbage. Men hvor lang tid der går - og om den får det fulde syn tilbage - vides ikke. Og er der ingen effekt af behandlingen, vil storken blive transporteret fra Toftlund til Hårlev på Stevns, hvor den vil modtage yderligere behandling.

Storken vil ikke blive genudsat før den er 100 % rask. Skulle det vise sig, at den ikke kan kureres, vil det formentlig være nødvendigt at aflive storken.

Storkene.dk er i skrivende stund ved at finde ud af præcis hvor i Holland den ringmærkede stork kommer fra og dens alder.

Se video af storkens indfangning her

 

© Copyright 2022 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS