Lagt på Storkene.dk  24. august 2021 
Farvel og på forhåbentlig gensyn

Der er opbrud hos storkene rundt omkring i Europa.  Storke fra Skåne ses i disse dage over Danmark i større antal. 

Nu er den første danske stork med GPS på også brudt op og er trukket mod syd. Det drejer sig om hunstorken Michaela fra Gundsølille, der har været på vingerne siden medio juli og derfor er helt klar til rejse mod syd. 


 
Michaela ses her den 19. juni da hun fik sender på 
(Foto: Merete Carøe).


Hun forlod storkereden i Gundsølille mandag formiddag og er tirsdag ankommet i Nordtyskland. Signalet sender nu fra Hobbersdorf, der ligger lige vest for Travemünde.
 
Ifølge Mogens Lange Petersen, er hun nok ikke alene i Tyskland. . Hun er formentlig sammen med en søskende fra 2018, som i de sidste par uger har været i Gundsølille og gjort Michaela selskab.

”Vi havde rent faktisk en lille frygt for, at da Michaela i år var ene unge i storkereden, ikke ville have mod på at indlede trækket. Men heldigvis er har hun fundet sig en rejsemakker, som viser vejen for hende”, siger Mogens Lange Petersen, næstformand i Storkene.dk.
Michaelas rute ifølge Animal Tracker.

 
Også i Broderup i Sønderjylland er der tegn på opbrud hos det lokale storkepar. Tre af de fire unger i reden befinder sig  nu i Nørre Løgum ved Løgumkloster, sammen med en af deres forældre. Det viser signalet fra GPS-storkene Findus og Simba.
 
Michaela fik påsat GPS senderen den 19. juni i år. Findus og Simba fik deres sendere sat på den 1. august. Danske storke kan følges på appen Animal Tracker.


Storkene indgår i et trackingprojekt af hvid stork, der er udviklet sammen med Statens Naturhistoriske Museum og finansieret af Storkene.dk 
 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS