Lagt på Storkene.dk den 18.  februar 2021


 

Tid til generalforsamling på en ny måde


Kong vinter indtog i februar store dele af Europa. Den bidende sibiriske kulde, som vi sidst havde besøg af i februar 2018, gav os is på søerne og sne i store mængder.

Men foråret er trods lige om hjørnet - og vejret tegner til at blive helt forårsagtigt i de kommende uger. 

Og netop forår er ensbetydende med, at vi afholder vores årlige generalforsamling i Storkene.dk, der altid afholdes i marts måned.
 
I år bliver det dog helt anderledes end normalt. Grundet Covid-19, har vi været nødsaget til at tænke ud af boksen og gå i det kreative hjørne. Chancen for, at vi kan mødes personligt i større forsamlinger om godt en måned, er lig nul. Derfor bliver forsamlingen i år afholdt som et virtuelt arrangement.
 
Vi har testet forskellige måder at lave en levende virtuel forsamling på, som gør at alle kan være med og føle sig inkluderet.
Lars Juel Sørensen spiller op - også til årets virtuelle arrangement. 
(Foto: Lars Juel Sørensen)”Det har været os magtpåliggende at finde et værktøj, som er nemt og brugervenligt og hvor vores gæster ikke først skal downloade et program for at deltage. Det har vi fundet og har gennemført en test af programmet på en gruppe af 100 medlemmer” siger formand Jess Frederiksen.
 
”Responsen var overvældende. Selv skeptikere har oplyst os, at det var en god måde at mødes på, og at det var meget nemt at deltage i debatten og i afstemningerne. Med et enkelt klik, er man med indenfor i mødet”.


Kom indenfor hos os - med et enkelt klik


Der er naturligvis fordele og ulemper ved alt. Fordelen er, at vi får mulighed for at mødes med langt flere at vores medlemmer end normalt. Selv folk fra fjerne egne af Kongeriget og fra udlandet får mulighed for at deltage fra egen stue og kunne give deres mening til kende. Derudover sparer vi naturligvis på Co2 udledningen, når ikke man skal transportere sig for at komme til forsamlingen.
 
På negativsiden er der selvfølgelig manglen på det sociale fysiske samvær. Klappet på skulderen, en varm kop kaffe, en småkage og en snak ansigt til ansigt med gode gamle venner. Den slags må vente til senere, når vi på et tidspunkt er fri af pandemien. Til den tid vil vi igen lave gode gammeldags sociale arrangementer, såsom foredrag ved storkerederne og andet fysisk samvær - og så lover vi, at vi til den tid byder på både kaffe og kage.Er vi heldige, er storkene landet den 20. marts (Foto: TV-Syd/Storkene.dk)
 


Derfor er det os en stor fornøjelse at byde alle medlemmer hjerteligt velkommen til vores årlige generalforsamling, der foregår:
 
Lørdag den 20. marts klokken 14.00


Sted:  Livestorm Webinar
Tilmelding:  klik her

 

Når du har registreret dig som deltager, modtager du en mail fra os med en bekræftelse på din deltagelse. Får du den ikke, kan det være du har anført forkert mailadresse eller din bekræftelsesmail kan være havnet i spam. Uden bekræftelsesmail, kan du ikke deltage, da den gælder som din ”adgangsbillet”.
 
 
Dagens program:


14.00: Velkommen v/ Lars Juel Sørensen

14.05: Vi synger sammen "storken sidder på bondens tag" akkompagneret af Lars Juel Sørensen på klaver

14.10: Program ifølge dagsorden (valg, regnskab m.m). Se dagsorden her!

14.50: Kaffepause - Lars Juel Sørensen giver et nummer mere til kaffen 

15.00: Mød et par sjældne storkeværter
Per Fjeldgren, der er vært for storkeparret i Flynder og Christian Friis Bach, der giver husly til storkeparret i Ganløse, fortæller om deres oplevelser med storkene

16:00: Afrunding v/ Lars Juel Sørensen

Per Fjeldgren og Christian Friis Bach (th) fortæller om deres oplevelser med
deres storke. (Privatfoto).

 


Nye kandidater til bestyrelsen i Storkene.dk

Storkene dk er inde i en god vækst, der sætter nye krav til os som forening. Derfor er det vigtigt, at vi styrker os med gode stærke kompetencer indenfor vigtige kerneområder. 

Når det drejer sig om økonomi og styring af medlemmer, har vi brug for forstærkning. Vi er gået fra at være en helt lille nicheforening, med knap så mange medlemmer og dermed også en mere simpel manuel styring af både økonomi og medlemmer, til at være en forening i vækst, med mange nye medlemmer og deraf følgende øgede krav til os.

Derudover kommer vi til at køre flere projekter de kommende år, der kræver fokus på styringen af vores økonomi. 

Vi har også brug for at styrke os inden for de biologisk faglige emner, da vi fremover med meget stor sandsynlighed vil få flere storke til Danmark. Af samme grund har vi brug for kompetencer, der kan støtte indenfor dette område. 

De tre nye kandidater til bestyrelsen, som vi kort præsenterer nedenfor, mener vi med garanti vil være en klar styrkelse af Storkene.dk

Vi håber på opbakning til at alle tre kan indtræde som vigtige medlemmer i vores bestyrelse.


Kandidaterne
 
Bjarne Østergaard Rasmussen
 
Bjarne er en gammel kending for mange i Storkene.dk. Han er dyrlæge med praksis i Hårlev på Stevns. Bjarne har stået last og brast med Storkene.dk siden 2010, hvor han første gang måtte i aktion for at redde hanstorken Emil fra Gundsølille, der havde fået et stort betændt sår på benet. Senere har han flere gange måttet hjælpe storke der var i nød. Mest kendt er Bjarne nok fra den meget spektakulære sag omkring redning af storkeungen Alfred fra Smedager, der måtte en tur på operationsbordet i Hårlev.


Bjarne Østergaard Rasmussen

(Foto: privat)

Han er specialist i behandling af fugle, som sammen med heste er en stor passion. 

Bjarne er blandt andet kendt for at have kæmpet en kamp for at få gennemført fredningen af Stevns Klint, mens han var politisk aktiv i Stevns Kommune. En kamp, der mundede ud i en fredning tilbage i 2017.


Bjarne sidder idag i Fredningsnævnet for Østsjælland - en post han er udpeget af en enig kommunalbestyrelse i Stevns.

Vi ser meget frem til, at Bjarne kan styrke os på flere niveauer, herunder ikke mindst det faglige.
 
 

Mogens Møller Nielsen
 
Mogens er registreret revisor og har sit eget revisionsfirma, der drives fra Vallensbæk. Mogens er dog ikke sjællander af oprindelse, men er rundet af den nordjyske sandede jord helt oppe ved Skagen.

I de senere år har Mogens fattet interesse for storken og inspireret af en biolog i kommunen, fik han i 2016 opstillet en storkerede. Denne er dog endnu ubeboet - men, troen og håbet har han ikke mistet, hvilket vi er mange der er glade for.


Mogens vil fremover bistå med medlemshåndtering og økonomi. Et område, hvor vi, set i lyset af fremgangen i både medlemsantal og storkepar, i den grad har brug for at styrke os markant.


Hans Skov

Hans Skov kræver i storkesammenhænge ikke nogen nærmere introduktion. Hans og Storkene.dk har siden starten haft et nært samarbejde omkring medlemsrejser. Derudover har Hans sammen med Storkene.dk, gennemført et væld af storkefremmende tiltag.

Hans er arkæolog og slår til dagligt sine folder på Moesgaard Museum i Højbjerg ved Århus, hvor han er museumsinspektør. 


Hans Skov (privatfoto)

 
Siden sine unge dage har Hans Skov haft en stor passion for storken, der startede allerede som 7 årig, hvor han oplevede storkeparret på gården i Gesten ved Vejen. Netop mødet med storken i Gesten blev starten på en livslang intensiv fritidsinteresse. I regi af Storkegruppen under Dansk Ornitologisk Forening (DOF), har Hans kæmpet en utrættelig kamp for at bevare storken som dansk ynglefugl. Han har også skrevet et mesterværk af en bog om storken i Danmark ”Storken, en kultur-og naturhistorie” fra 2003, der bør ligge på enhver storkeentusiasts natbord.

Hans Skov ser frem til at videreføre kampen for storkens tilbagekomst sammen med Storkene.dk.

 

Sociale medier og fundraising

På vigtige områder mangler vi dog stadig at få udbygget kompentencerne, hvilket vi håber ændrer sig i løbet af det kommende år. Med tanke på de mange projekter vi påtænker os at kaste os over i fremtiden, er det vigtigt, at vi får styrket vores kompetencer indenfor:
 
Styring af de sociale medier
Fundraising og ideudvikling


Skulle der sidde nogle ildsjæle derude, som brænder for vores natur og ikke mindst for storken samt besidder kompetencer indenfor ovennævnte,  håber vi meget på, at man kontakter os. Vi er altid klar til en samtale såfremt man mener at kunne hjælpe os. 
Yderligere information om generalforsamlingen:

Jess Frederiksen – tlf. 24 66 66 58 /e-mail jess@storkene.dk
Lars Juel Sørensen - tlf. 22 78 27 26 / e-mail: barresoe@gmail.com
Merete Carøe – tlf. 51 37 46 27/ e-mail: merete@storkene.dk 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS