Lagt på Storkene.dk 10. maj 2022


Storken Michaela er fundet i Uganda
 
Forleden kunne Storkene.dk melde ud, at vi var ret sikre på, at den GPS mærkede danske hunstork Michaela var omkommet. Signalet fra senderen var nemlig kommet fra den samme lokalitet i flere dage.
 
Da vi lavede et opslag på vores Facebookside, kom der reaktioner fra mange. Men en henvendelse fra Sven Frederiksen var dog ekstra interessant. Han kunne meddele os, at han har kontakter i Uganda og at det var muligt at aktivere netværket i en eftersøgning.
 
Storkene.dk og Sven Frederiksen blev enige om at gå i gang med missionen. 
 
”Koordinaterne blev sendt til Uganda og i løbet af tirsdagen var tre unge fyre på ude i området hvor signalet kom fra. De fandt ret hurtigt frem til stedet hvor vi mente storken skulle befinde sig. Og ganske rigtigt, så lå der er en bunke fjer, et sæt vinger og ben, som viste sig at tilhøre en stork. Og storken var Michaela”, udtaler formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen.Senderen fra Michaela ses her. (Privatfoto)
 
 
Findeløn på vej til Uganda
 
Storken er formentlig omkommet på en ganske naturlig måde. Den er ganske enkelt blevet til bytte for en prædator, og der er formentlig tale om en rovfugl.
 
”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at man ville finde storken, da jeg fandt ud af at hun formentlig var omkommet. Det her har kun ladet sig gøre via et stærkt netværk”.
 
Senderen, der har en værdi af 13.000 kroner samt ringmærket, vil nu blive sendt tilbage til Danmark. Senderen vil nu indgå i dette års GPS projekt og vil dermed komme i brug igen på en anden dansk stork.De unge ugandare med GPS senderen (Privatfoto)

 
”Det er klart, at man bliver trist når man ser billederne af den omkomne stork. Men desværre er det bare et faktum, at dødsraten for de såkaldte østtrækkende storke er enormt stor. Sidste år satte vi sendere på fire unge storke og to af dem er allerede omkommet. Og begge to omkomne storke er østtrækkere. Derimod har de to vesttrækkende storke, der har overvintret i Spanien, klaret det første leveår fint og er nu tilbage i nord”.
 
Storkene.dk vil nu udbetale en passende findeløn til de lokale ugandere, der har ydet en stor indsats for foreningen. Ligeledes vil vi takke Sven Frederiksen for den uvurderlige hjælp det har været, at få aktiveret netværket i Uganda. Sådan kan man følge de danske storke med GPS

På PC kan man følge storkene på Movebank:
Klik her for for at komme på Movebank!

På Smartphone:
Kan følges på app´en Animal Tracker
Animal Tracker kan hentes her!

 
 

© Copyright 2022 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS