Lagt på Storkene.dk den 4 september 2019

Blind stork er blevet seende igen !

Miraklernes tid er åbenbart ikke forbi.

Den hollandske stork, der den 24. august blev indfanget i en villahave i Esbjerg, er nu stort set blevet helbredt. Storken havde intet syn på det ene øje og kun lidt på det andet. Dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen fik hurtigt stillet diagnosen - en voldsom hornhindebetændelse.

Storken blev sat i behandling mod infektionen på en plejestation for skadede dyr i Toftlund i Sønderjylland, men da infektionen var kraftig, ville dyrlægen ikke udstede en garanti for helbredelse.

Men tirsdag tikkede der billeder ind af storkens øjne der viser, at betændelsestilstanden nu stort set er forsvundet.


Til højre ses storkens øjne efter behandling - til venstre da da den blev fanget.
(Foto: Hans Jørn Frisk)


I løbet af denne uge, vil der blive lavet en exitplan for storken, der formentlig indebærer en transport til Ribe, hvor den skal gå et par dage i bur, før den slippes ud i friheden igen.

"Storken skal slippes fri et sted, i rimelig nærhed af det sted hvor den strandede. Og så skal der være mulighed for, at den kan blive passet, i det tilfælde, at den stadig ikke er i stand til at trække bort. Og de faciliteter er der hos en familie i Ribe, hvor der er både storkerede og mulighed for at give storken den nødvendige føde" udtaler storkeekspert Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.

Er storken i stand til at trække bort, er der ikke for sent endnu. I Bækmarksbro ved Lemvig, er storkeparret og deres unge først trukket bort mandag i denne uge. 

© Copyright 2020 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS