'

Lagt på Storkene.dk den 23 januar  2019
 

Første paddevandhul står færdigt


Blot en uge efter arbejdet med vandhullet gik igang, står der nu et paddevandhul fiks og færdigt til storkeparret i Smedager.  Nu er der bare at vente på, at regn og sne i de kommende par måneder skal fylde vandhullet op med vand. Plante-og dyreliv kommer af sig selv over det kommende år.  Allerede når storkeparret ankommer i april, vil der  være en smule liv i vandhullet i form af vandinsekter og i løbet af foråret og sommeren vil der gradvis komme mere og mere liv.Paddevandhullet står færdigt. Flere fotos her  (Foto: Kåre Fog)Flere projekter i det kommende år

Selv om dette paddevandhul langt fra i sig selv er nok til at brødføde storkeparret og deres unger, så er  færdiggørelsen af vandhullet en milepæl der er nået. Og allerede nu kan det siges, at dette projekt har givet blod på tanden til langt mere af samme skuffe.Græsmark med kvæg, hvor der er plads til etablering af vandhuller.


»I løbet af de kommende måneder, vil vi gå igang med at finde plads til etablering af yderligere minimum 10 paddevandhuller, der dog langtfra vil være så dyre og komplicerede at etablere som det netop afsluttede projekt lige nedenfor storkeparrets rede. Her var  der brug for foring med flere hundrede tons ler, hvilket var medvirkenede årsag til, at projektet løb op i knap 100.000 kroner« siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.

For at opnå optimal værdi for storkeparret, skal de kommende vandhuller etableres i en radius af maksimum 3 km fra storkereden. Dette har ifølge Jess Frederiksen flere årsager.

»Det er kendt, at storke søger føde helt op til en radius af 10 km fra deres rede. Ligeledes er det bevist, at jo længere en stork skal flyve for at hente mad, des ringere bliver ungeproduktionen. Og skal der ske en spredning af padder mellem vandhullerne, skal der ikke være for langt imellem dem. Derfor skal vi  nu have etableret et samarbejde med nogle af de mange kvæglandmænd i området omkring Smedager, på hvis jorde vi kan få lov til at anlægge paddevandhuller af en tilsvarende størrelse som det nyligt anlagte ved storkereden«.

De kommende vandhuller skal etableres, hvor der naturligt står vand i løbet af foråret. Der kan dog også blive tale om genopretning af tilgroede små søer, der blot trænger til en oprensning.

 

© Copyright 2019 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS