Lagt på Storkene.dk den 5 marts 2019


Er storken kommet til Præstø?

 

De sidste par uger har Storkene.dk modtaget rapporter om observationer af storke i hele landet. Desværre har de fleste indrapporteringer vist sig ikke at holde vand - eller med andre ord, storken har været en fiskehejre eller en trane.

Tirsdag tikkede der dog en melding ind til Storkene.dk, som i første omgang blev afvist, men ved nærmere eftersyn viste sig at være meget interessant. En beboer ikke langt fra Præstø på Sydsjælland, meddelte til Storkene.dk, at hun havde set en stork i et sumpområde, hvor den ikke bare søgte føde, men også fløj afsted med noget der kunne ligne redemateriale. Og det var noget som Lotte Lykke Stendahl, der står for registrering af storkeobservationer hos Storkene.dk, straks bed mærke i og derfor straks kontaktede observatøren for at få en uddybning.

»Umiddelbart mente vi hos Storkene.dk, at der var tale om en trane, men efter en god snak med den lokale beboer, der havde set storken på nært hold og kunne give en udførlig beskrivelse af fuglen, besluttede vi os for, at acceptere observationen« siger Lotte Lykke Stendahl.


Storke med redemateriale (Foto: Alf Blume, Storkene.dk)

Ifølge observatøren, har der igennem foråret og sommeren i 2018 været en eller flere storke i området. Og rapporter indtastet i DOFBASEN.DK bakker op om denne udmelding. 

Om storken vitterlig er redebyggende og hvor den eventuelt bygger rede er endnu uvist. Det er noget vi skal have undersøgt nærmere, siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk, der har en opfording til de lokale indbyggere omkring Præstø

»Hvis den bygger rede, skal den naturligvis have ro og vi opfordrer derfor folk til ikke at jagte rundt efter storken med kamera for at få et godt billede. Derimod er man velkommen til at kontakte Storkene.dk, som naturligvis vil holde en eventuel lokalitet for storkens bolig fortrolig. Ved at få vished omkring storkens opholdssted, kan vi rådgive om, hvad der skal til for at få storken til at blive boende og se nærmere på, om der er føde nok til, at storken kan trives«.

Har man oplysninger om storken, kan man henvende sig til: Lotte Lykke Stendahl på lotte@storkene.dk

 

© Copyright 2019 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS