Lagt på Storkene.dk den 17. december 2020
 

Storkereder klar på rekordtid

Først om 10 uger er det forår, men allerede nu er de fleste af de planlagte sønderjyske storkereder Storkene.dk havde planlagt blevet færdiggjort.

Den forgangne weekend er blevet brugt på at lægge sidste hånd på en række storkereder, som nu står klar til at byde storkene velkommen til foråret. Det blev til klargørelse af hele 10 storkereder på en enkelt dag, hvilket er en dansk rekord i disciplinen.Den nye storkerede i Rens - flere fotos kan ses her.         (Foto: Hans Skov)Der blev klargjort storkereder på følgende lokaliteter:

Sæd (ny)
Lydersholm (ny)
Rens (1 ny og 1 renoveret)
Stade  (ny)
St. Jyndevad (ny)
Pluskær (renovering)
Bjerndrup (ny)
Broderup (renovering)
Eggebæk (renovering).Storkeeksperten Hans Skov er helt klar i spyttet. Det har aldrig været mere vigtigt at have storkereder klar på de gode lokaliteter –  og ikke bare i Sønderjylland.

”Det er vigtigt med attraktive storkereder på de rigtige steder nu hvor bestandspresset endelig har nået Danmark. I første omgang gælder det om at få en sammenhængende storkebestand i grænselandet og Sønderjylland i øvrigt. Når først der et storkepar i et område så er andre storkepar meget mere tilbøjelige til at slå sig ned. Hvis vi kan få opbygget en sammenhængende bestand i Sønderjylland, så skal storkene nok relativt hurtigt brede sig til resten af Jylland.
 
”Og den lille bestand vest for København kan også tænkes at tiltrække nye skånske storke, så her skal man også sikre sig et udvalg af attraktive storkereder på velegnede steder. Det forventes at bestandspresset fra vesttrækkere bare vil fortsætte de kommende år”
 
Inden den 1. marts, vil der være mindst 40 gode storkereder i Sønderjylland, som forhåbentlig i de kommende år bliver hjem for nye storkepar.
Nyt storkepar Broderup i Sønderjylland, maj 2020.
(Foto: Hans Skov)


 
 

Nyt paddevandhul klar i Ganløse

 
Det er ikke bare i Sønderjylland der arbejdes med forberedelse på den kommende storkesæson. Også på Sjælland sker der noget. I Ganløse nordvest for København, er man i skrivende stund ved at etablere et større paddevandhul på 1000 m2, samt rydde et par mosehuller for tilgroning. Det er her det nye storkepar, der fik navnene Poul og Susanne, i maj måned slog sig ned på en rede på Svinemosevej. Projektet er finansieret af Egedal Kommune og Storkene.dk i fællesskab.
 
Tiltagende er sat i værk for yderligere at sætte skub i fødeudbudet til storkeparret, som med stor sandsandlighed kommer tilbage til foråret.
Paddevandhullet står endnu uden vand (Foto: Jess Frederiksen).

 

”Selvom det tager nogle år for nyetablerede paddevandhuller at blive funktionsdygtige, så er det et kæmpeskridt i den rigtige retning. Og frøerne vil hurtigt sprede sig fra de eksisterende mindre vandhuller, sådan at der om nogle år vil være en solid bestand af frøer i det nye vandhul” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.

Han sender en tak til både Egedal Kommune og ”storkeværten" Christian Friis Bach.
 
”Det er prisværdigt at Egedal Kommune har ageret så hurtigt i denne sag og støttet op om storkens fremtidige muligheder i området. Og så har storkeparrets vært, Christian Friis Bach, ydet en fantastisk støtte da storkene slog sig ned på reden i maj og sørget for at de følte sig trygge i de nye omgivelser samt lagt ekstra godbidder ud til dem. Det er præcis sådan man fastholder de storke der bosætter sig hos os”.
 
Inden foråret istandsættes i øvrigt en lang række storkereder på Sjælland og det er planen, at nye sjællandske storkereder skal rejses i de kommende år.
 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS