Lagt på Storkene.dk den 10 juni 2019Så lykkedes det – storkeunger i Lemvig Kommune

Så er der godt nyt på vej til Danmarks naturelskere – og for det nye storkepar i Vestjylland. Der meldes nemlig om storkeunger i storkereden i Bækmarksbro. Og det er en begivenhed der ikke er indtruffet siden 1963.
 
 » Der er nærmest tale om et mindre mirakel, at der er nu er storkeunger på denne egn. Reden befinder sig nemlig flere hundrede kilometer fra nærmeste beboede storkerede og langt fra de større kolonier af storke, der findes i Sydslesvig «, siger storkeeksperten Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.
 
Men han vurderer chancerne for, at der flyver storkeunger af reden i august, som relativt gode.
 
» Da det er et ungt storkepar, ser man ofte, at forældrestorkene kan have svært ved at finde ud af, at passe ungerne. Derfor har vi givet storkeparret en hjælpende hånd i form af udlægning af fisk. Så kommer storkeungerne i alle tilfælde ikke til at sulte og dermed er det primært kulde og regn, der kan tage livet af ungerne «, siger Mogens Lange Petersen.
 
 

På sigt skal storkene klare sig selv

 
Hannen i storkeparret, der har fået navnet Kjeld, stammer fra en storkeplejestation nordvest for Bremen. Det ved man, da han er ringmærket. Han er fire år gammel. Men hunstorken Yvonne er ikke ringmærket, og derfor kender vi ikke hendes alder og ophav.
 
Selv om man nu hjælper storkeparret med fisk, er planen dog på sigt at optimere fødeforholdene for storkeparret.
 
» Vi er allerede nu ved at se på mulighederne for at lave både storkevenligt høslet af engene ved Flynder Å og se nærmere på, om man kan etablere flere vandhuller. Det er nemlig meningen, at storkene skal klare sig selv. Men på kort sigt, er vi nødt til at sikre, at storkeparret får unger på vingerne og dermed kommer tilbage for at yngle til næste år «, udtaler Mogens Lange Petersen.
 
Udover storkeungerne i Bækmarksbro, er der storkeunger i rederne i Gundsølille på Midtsjælland og i Smedager ved Aabenraa.Storkeunger - her er det fra Smedager
(Foto: Storkene.dk)

 

Kom til foredrag ved en storkerede


Har man lyst til at få meget mere vide om storke og komme helt tæt på et storkepar, kan det anbefales at lægge vejen forbi Smedager i Sønderjylland. Den 22. juni, afholdes et arrangement, hvor formand for Storkene.dk Jess Frederiksen vil fortælle om storkeparret i Smedager, samt lidt om de andre danske storkepar, herunder naturligvis storkeparret i Bækmarksbro. Arrangementet er gratis og der serveres både frøer lavet af chokolade samt kage.

For tilmelding klik her


 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS