Lagt på Storkene.dk den 31. maj 2019
Storkepar fik fisk i tidlig barselsgave 


Det nye danske storkepar i Bækmarksbro ved Lemvig, har virkelig taget området og værtsfamilien Fjeldgren til sig. Og man kan roligt sige, at kærligheden er gengældt. Hele byen bakker op om - og elsker storkeparret.
 
Kristi Himmelfartsdag fik både storkeparret og familien Fjeldgren besøg af to repræsentanter fra Storkene.dk. Det var Mogens Lange Petersen og Lotte Lykke Stendahl, der lagde vejen forbi - og de kom ikke tomhændede til Bækmarksbro.
 
For at sikre, at det unge utrænede storkepar ikke savner føde, hverken til sig selv eller til deres unger, har Storkene.dk i starten af maj leveret både fryser og fisk til familien Fjeldgren. Og storkeparret har spist godt af fiskene, som gør livet en del nemmere for dem. Ikke mindst når der om kort tid er unger i reden. Storkeeksperten fra Storkene.dk Mogens Lange Petersen vurderer, at det er vigtigt at give storkeparret en god start som forældre.
 
» Området hvor storkene bor er slet ikke dårligt til storke, men for at være sikre på, at storkeparret får unger på vingerne og får succes, startede vi med udlægning af fisk i starten af maj og det har været så stor en succes, at storkene nu har brug for en ny forsyning af friske fisk. Denne gang er det dog meget små fisk, som også kan bruges når ungerne snart kommer til verden «, siger Mogens Lange Petersen, der virkelig ser frem til storkeunger i juni måned.


Louise Fjeldgren og Mogens Lange Petersen klargør fiskene
(Foto: Lotte Lykke Stendahl)

 
På stedet, hvor familien Fjeldgren lægger fisk ud til storkene, er der opsat et vildtkamera og her er det tydeligt, at det er storkene der spiser fisken, hvilket glæder familien.

Mogens Lange Petersen regner med, at storkene med stor sandsynlighed kommer igen til næste forår.
 
» For en som mig, der i flere år har arbejdet med storke, varmer det mit hjerte at se storkeunger i et område som Bækmarksbro. Tænk lige på, at man skal tilbage til 1963 – altså mange år før jeg blev født – før der sidste gang var storkeunger her. Har parret succes med storkeunger i år, så kommer de tilbage til næste år for at yngle «, udtaler Mogens Lange Petersen.

Storkene.dk arbejder med forskellige planer for at forbedre området omkring storkereden. Både omkring etablering af flere paddevandhuller og på at få etableret høslet på engene ved Flynder Å, der allerede nu står med højt græs.

» Storke har svært ved at finde føde i højt græs. De har brug for kort græs og derfor ser man oftest storke søge føde på enge der er afgræssede - eller endnu bedre - hvor græsset er blevet skårlagt til hø. Storkene skal jo helst finde føden selv, så ikke vi bevidstløst skal fodre dem med fisk «, slutter Mogens Lange Petersen.


 

Informationsplanche overbragt

 
En anden som glæder sig over det nye storkepar, er Lotte Lykke Stendahl fra Storkene.dk, som også havde en gave med til familien Fjeldgren. Lotte har nemlig stået for produktionen af en ny informationsplanche, der snart opstilles ved storkereden. Standeren til planchen er ligeledes blevet leveret og om nogle dage opstilles informationstavlen ved reden
 
» Jeg syntes, at det er præsentabel planche der virkelig giver en god information om storkene samt om hvordan man skal gebærde sig, når man observerer storkeparret Yvonne og Kjeld «, siger Lotte Lykke Stendahl, der kunne overrække planchen til storkeparrets værtsfamilie Louise og Per Fjeldgren.


Informationstavlen er klar. Fra højre er det Lotte Lykke Stendahl,
Per og Louise Fjeldgren (Foto: Mogens Lange Petersen)

For mere end en uge siden, blev der opsat skilte der advarer om "lavtflyvende storke". Men til trods for dette, så kører nogle bilister stadig alt for stærkt på vejen, hvilket bekymrer familien Fjeldgren.

» Der står ofte børn i vejkanten og beundrer storkene sammen med deres familie. Så nytter det ikke noget, at bilerne ikke sætter farten ned «, udtaler en bekymret Louise Fjeldgren og fortsætter:
» Derfor har vi også indsendt ansøgning til kommunen og bedt om at få opsat skilte med hastighedsbegrænsning på strækningen i håb om, at det vil blive respekteret. Der skulle jo helst ikke ske ulykker « udtaler Louise Fjeldgren afsluttende.

Lige nu ser familien dog meget frem til, at der kommer storkeunger i reden. Det sker omkring den 8-10. juni,


Vil du vide mere...

Har man lyst til at få meget mere vide om storke og komme helt tæt på et storkepar, kan det anbefales at lægge vejen forbi Smedager i Sønderjylland. Den 22. juni, afholdes et arrangement, hvor formand for Storkene.dk Jess Frederiksen vil fortælle om storkeparret i Smedager, samt lidt om de andre danske storkepar, herunder naturligvis storkeparret i Bækmarksbro. Arrangementet er gratis og der serveres både frøer lavet af chokolade samt kage.

For tilmelding klik her


 

© Copyright 2019 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS