Lagt på Storkene.dk den  11. oktober 2020


Danmarks Naturfredningsforening går efter forsoning


Som vi kunne berette her på Storkene.dk for en uge siden, var Danmarks Naturfredningsforening (DN) ikke tilbøjelig til at give deres velsignelselse til det meget omtalte vandhulsprojekt i Flynder Ådal i Vestjylland.  Men ifølge DN, skal det skriftlige afslag, Storkene.dk modtog fra centralt hold i DN, ikke tages helt så bogstavligt.

Det mener i alle tilfælde formanden for den lokale afdeling af DN i Lemvig, Jens Johan Brogaard, der vil give projektet en chance mere. Han har nu bedt Storkene.dk om et møde omkring projektet.  Det er noget der glæder formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen, der mener der er brug for en fælles forståelse - både for projektet samt for de to parters holdninger.

"Vi ser meget frem til et opklarende møde, da der efter min mening er brug for, at DN får en bedre forståelse for baggrunden for projektet. Samtidig glæder jeg mig meget til at høre om årsagen til DN´s forhåndsafslag. Og så håber jeg bare, at vi finder frem til en løsning, der gavner alle parter. Ikke mindst vores natur - og naturligvis det lokale storkepar, da det jo er deres livsbetingelser der er på spil i denne sag".

Mødet bliver et aktivt et af slagsen og kan betegnes som et "walk and talk" møde. Initiativtageren til projektet, Kåre Fog, skal nemlig lede deltagerne fra Lemvig Kommune, DN og Storkene.dk på en vandretur igennem ådalen for at udpege de steder hvor paddevandhullerne efter planen skal etableres.Storkeparret i Flynder ses her med deres første æg i 2020
(Foto: TV-Midtvest/Storkene.dk)

 

Dansk Ornitologisk Forening har vendt tommelfingeren op


Det er ikke første gang Kåre Fog er vært for en vandretur i ådalen.

Storkene.dk havde i juni måned et møde med formanden for Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Egon Østergaard samt biolog i DOF, Knud Flensted, der efter en travetur i ådalen og en grundig gennemgang af projektet, mente, at projektet ville være overordentlig gavnligt for både storke og en lang række andre arter. På det tidspunkt regnede man med, at de første af de mange paddevandhuller ville stå klar når storkeparret igen indtog reden i april 2021. Men den tidsplan er ikke længere mulig at overholde.Biologen Kåre Fog, idemanden bag projektet i Flynder Ådal.


"Da vi i foråret indsendte ansøgning om tilladelse til etableringen af vandhullerne til Lemvig Kommune, var planen, at de første vandhuller skulle stå klar allerede inden næste forår. Men da afgørelsen har trukket i langdrag, er den tidsplan ikke længere realistisk. Hvis vi når til en konsensus med DN, kan de første vandhuller tidligst stå klar i 2022, hvilket naturligvis er drønærgerligt. Det vigtigste er dog, at stridsøksen forhåbentlig kan blive begravet efter vandreturen" siger Jess Frederiksen.

Mødet mellem parterne forventes afholdt i uge 43, hvilket er i ugen efter efterårsferien.
 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS