Lagt på Storkene.dk den 5. maj  2021
 

Storkepar spankulerer på landevej
 
Kommer man kørende ud af Flensborgvejen ved St. Jyndevad, bør man lige se sig om en ekstra gang og måske overveje at være klar med foden på bremsen. For det er ikke helt almindelige fodgængere man kan opleve i vejkanten. Det er nemlig storke, som bruger vejen når de skal over på marken på sydsiden af vejen.
 
”Storkeparret i St. Jyndevad ved Tinglev har deres rede ganske tæt på Flensborgvejen – der er vel kun 50 meter fra vejen indtil reden. De søger ofte føde på engen lige under reden, men når de skal over på marken ved siden af, så flyver de ikke derover. De spankulerer ganske enkelt hen over vejen hvilket kan være ganske farligt for de langbenede fugle” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.Storkepar spankulerer på vej (Foto: Brian Skjærbæk)

”Det var storkeværten Brian Skjærbæk Jørgensen, som lægger grund til storkereden, der gjorde os opmærksomme på den farlige vane, som storkene har. Godt nok er der en hastighedsbegrænsning på 50 km/t i St. Jyndevad, men mange trafikanter har ofte svært ved at lette foden fra speederen”.
 
Derfor har Storkene.dk anmodet Aabenraa Kommune om, at der opstilles et par advarselsskilte i hver sin retning, så ikke storkene skal ende som trafikdræbte. Kommunen har anerkendt problemet og vil finde en løsning i den nærmeste fremtid. Indtil da, har Brian Skjærbæk opstillet midlertidige advarselsskilte i pap.
 

 Midlertidigt papskilt opsat for at advare bilister 
(Foto: Brian Skjærbæk)


 
Svensk hanstork får navn
 
Hos værtsfamilien har man efterhånden vænnet sig til rollen som værter for et sjældent storkepar og det ansvar der følger med.


"Vi glæder os til at der kommer endnu mere liv i reden i form af unger. Derudover glæder vi os over den store interesse der er fra de mange besøgende, hvilket giver mange gode snakke og tilkendegivelser fra folk, som stopper op for at få et syn af de store fugle" siger Brian Skjærbæk Jørgensen. 
 
Men familiens datter Julie har besluttet sig for, at den skånske hanstork med ringnummer 2294 ikke bare skal være et nummer. Ligesom hunstorken har navnet Annika, skal også hanstorken have et navn.


Alfred med Line (tv)og Alfred med Annika (th) (Foto: Nielsholgerssonskolan og Hans Skov)


Og navnet til ham er inspireret fra universet omkring Emil fra Lønneberg.
 
”Jeg kender gårdskarlen Alfred fra Emil fra Lønneberg og tænkte, at vores svenske hanstork skal opkaldes efter ham”, siger Julie Skjærbæk Jørgensen. 
 
Dermed skal vi nu alle til at vænne os til ikke længere at skulle sige ”Tommy og Annika”, men ”Alfred og Annika”.
 
Annika forventes at lægge det første æg en af de nærmeste dage. 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS