Lagt på Storkene.dk den 27. april 2021
 

Annika søger tilbage til rødderne
 
Hunstorken Annika, der er kendt fra storkereden i Smedager, hvor hun indtil sidste år ynglede sammen med magen Tommy, har fundet sig både en ny mage og et nyt hjem.

Den gamle mage Tommy forsvandt midt i ynglesæsonen 2020 og Annika måtte overgive reden til et nyt storkepar, Bonnie og Clyde. 
 
Annika er så at sige gået tilbage til rødderne. Da hun første gang ynglede i Smedager i 2012 var det med hanstorken Karlsson fra Skåne. Den nye udkårne er også fra Skåne. Han er udruget i en rede i 2017 og er dermed fire år gammel og fuldt kønsmoden.


Annika (tv) sammen med magen i Rens.  
(Foto: Poul Erik Junk).
 
Annika kom tilbage til reden i Smedager i den forgangne weekend, men blev vist bort af hanstorken Clyde. Mandag fandt hun sig så en ny mage og parret har indtaget en storkerede i landsbyen Rens, der ligger lige nord for den dansk-tyske grænse. Reden er opstillet i december måned og udgør en del af den stribe af storkereder Storkene.dk har finansieret og opført langs med grænsen.

Parret ankom til reden sammen klokken 10.00 mandag og var på reden hele dagen. Lidt før klokken 18.00 mandag aften lettede parret. Herefter tog Annika til Smedager for at besøge den gamle rede, men blev igen vist bort. Ved 20 tiden var de begge tilbage på reden i Rens. 
 
Det glæder formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen.
 
”Det er meget opmuntrende, at historien om Annika nu kan fortsætte på niende år og ikke mindst er det positivt, at hun har valgt en af de nye reder vi har opstillet. Det viser bare, at det ikke længere er nyttesløst at opstille storkereder”.
 
”At hun så lige har valgt en ny mage fra Skåne er en ekstra krølle på halen. Hun har tilsyneladende et og andet med de svenskere”.

Rens havde sidst et ynglende storkepar i 1997. De fik dog ingen unger på vingerne. Sidste gang et storkepar ynglede succesfuldt var tilbage i 1983.
 
De kommende dage vil storkeparret gå i gang med parringer og om alt går vel, vil der om en god uges tid være æg i denne rede. Dermed kan Aabenraa Kommune bryste sig af at have to ynglende storkepar i kommunen.

 

© Copyright 2024 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS