Lagt på Storkene.dk den 15. marts 2020 - opdateret 18.00


Storken er kommet til Smedager

Ventetiden er slut. Storken er landet i den sønderjyske landsby Smedager. 

I 2020 er det hanstorken Tommy der er landet først og kan nu blot vente på at magen kommer. Det kan dog ske når som helst. Sidste år landede hunstorken Annika den 31. marts og allerede den 1. april blev hun forenet med magen Tommy.  Ankomsten af første stork er sket mere end 14 dage tidligere end i 2019.
Hanstorken Tommy på reden lidt over 15.00   
(Foto: TV-Syd og Storkene.dk)"For os, der lever og ånder for storken, er denne dag en af de helt store milepæle i storkeåret. Vi har redt op til storken i storkereden, så parret nu kan indlede en ny sæson på en helt igennem nyrenoveret rede" siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk

Ikke nok med, at reden er klar til indflytning. Der er også sørget for en række restauranter til storkeparret.

Sammen med Markus Jebsens Naturfond og Ravnhøj Consult, er der nu klargjort en hel række små fødekamre til storkeparret. Det drejer sig naturligvis om de 11 større og mindre paddevandhuller, der er etableret i området omkring Smedager, som forhåbentlig nu, vil blive et stort plus for storkeparret – siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk og fortsætter;

- For at se effekten af de mange nye vandhuller, vil vi gerne opfordre de lokale landmænd, som bevæger sig på markerne, at rapportere ind til os, når de ser storkene fouragere i de nye vandhuller. For os, er det nemlig meget vigtigt at vide om storkene bruger vandhullerne som de tiltænkte fødekamre. Så det er bare at skrive eller ringe til os – siger Mogens Lange Petersen.

Sidste år var der tre ynglende storkepar i Danmark, hvilket var et mere end i 2018. Udover storkereden i Smedager, er der beboede storkereder i Flynder ved Bækmarksbro i Vestjylland og i Gundsølille ved Roskilde.
Se første landing på reden her:
https://www.tvsyd.dk/storkene-i-smedager-2020/storken-er-landet


Opdateret 18.00 
Storken er ikke Tommy, men er derimod en stork fra Holland. 
Bliver den for længe, vil der blive ballade og kamp, når de rette ejere indfinder sig.


Opdateret 16.3 2020 11.00 

Storken stammer fra Eernewoude i Holland (Friesland). Den blev ringmærket 15. juni.
Fuglen er dermed kønsmoden.

© Copyright 2020 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS