Lagt på Storkene.dk 13. feburar 2022


Storkene er kommet til Danmark

 
Så er forårsbebuderen over dem alle kommet til Danmark – og det selv om det ikke er forår endnu. Det skete lørdag, hvor de første trækkende storke er spottet flere steder i Danmark.

I storkereden i Broderup ved Tinglev i Sønderjylland, blev en stork en overgang observeret af af Per Edemann i storkereden ved 16 tiden. Den er dog fløjet igen og kan være på besøg på de andre storkereder der findes i området. På Lolland blev to storke lørdag morgen ligeledes observeret hvor de kortvarigt rastede, inden de fløj mod vest. Også i Søby Sø sydvest for Herning skulle der være observeret en stork.
 
Det er overordentligt tidligt at de første storke har indfundet sig i Danmark. I 2021 blev den første stork observeret den 22. februar på Amager. Det lader derfor til, at tendensen med at storkene ankommer stadig tidligere, ser ud til at fortsætte.


Storken på reden i Broderup søndag  (Foto: Monika Jakobsen)
 
”Der er tale om individer, som har opholdt sig i det Sydvestlige Europa og som trækker mod nord så snart vejret er gunstigt og vinden kommer fra sydvest. De sidste par uger har man observeret en del storke lige syd for grænsen” siger Hans Skov fra Storkene.dk.
 
Tidligere ankom de første storke i marts måned, men der er næppe tvivl om, at de omsiggribende klimaforandringer virkelig har sat sig i storkens trækforhold.
 
”Mange storke er ikke længere væk end i Spanien, Frankrig og Sydvesttyskland og kan derfor været tilbage i nord på ganske få dage. Men vi havde bestemt ikke forventet, at flere storke ville indfinde sig allerede nu her i midten af februar” slutter Hans Skov.
 
De næste par uger forbliver vejret mildt med en sydvestlig vindretning og derfor kan det forventes, at flere storke vil følge efter. Det primære rykind sker dog først fra slutningen af marts til slutningen af april.

(opdatereret 13/2 13.15: Storken er på reden nu. Den er ikke ringmærket. Værtsparret vil nu byde storken på en omgang fisk)


Yderligere information om denne nyhed:
Hans Skov – tlf. 21 60 72 95
Mogens Lange Petersen – tlf. 60 52 21 00
Jesper Leegaard: tlf. 25 65 86 90


 
Billeder kan bruges med angivelse af kilde ©Storkene.dk.
 

© Copyright 2022 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS