Lagt på Storkene.dk den 6. maj  2021
 

Håb om storkepar på Djursland fortoner sig
 
Storken, der indtil i mandags var på reden i Enslev på Djursland, har mistet tålmodigheden og har forladt sin storkebolig. Dermed er der ifølge formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen, ikke tegn til et storkepar i Enslev i 2021.
 
”Det er trist, men ikke helt mærkeligt, at storken nu har forladt reden. En ung stork, er ofte mere utålmodig end en mere moden en af slagsen, som hanstorken Kjeld i Flynder” udtaler Jess Frederiksen
 


Storken i Enslev mens den endnu havde tålmodighed.
(Foto: Peter Staunsbjerg)”Der er endnu et spinkelt håb om at storken kommer tilbage med en mage i starten af den kommende uge, men chancen er meget lille. Tiden er ved at rinde ud og efter den 10. maj vil det være for sent for storkepar at indlede en succesfuld yngel”.
 
De lokale borgere i Enslev havde ellers set frem til storkeparrets ankomst med en nyrenoveret rede og et nydannet storkelaug. Formand for Enslev Storkelaug, Niels Laursen, er trist.

”Det er drønærgerligt da storkeparret var et stort aktiv for byen sidste år, som virkelig gav nogle gode snakke med mange interessante mennesker sidste år og vi kommer til at savne storkenes flyveture rundt i og omkring Enslev”, siger Niels Laursen.

Endnu venter der storkehanner i Flynder i Vestjylland samt i Ganløse nordvest for København. Også her er tiden ved at rinde ud og kun en ekstrem slutspurt kan ændre ved de to storkes status som singler.
 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS