Lagt på Storkene.dk den 11. juniStorkeunger på ny sønderjysk lokalitet


Så er der endelig storkeunger i en ny sønderjysk storkerede. Det drejer sig om storkereden i Broderup ved Tinglev, hvor der ifølge gamle optegnelser ikke tidligere har ynglet storke. Det er derfor en helt ny storkelokalitet, der nu har fået succes med familieforøgelsen.
 
”Vi er helt vildt glade over det er lykkedes med at få unger i storkereden” udtaler Monika Jakobsen, der har fornøjelsen af at have udsigt til storkereden. Familien Jakobsen har ikke blot udsigt til storkereden. De passer også grundigt på storkeparret.
 
”Det er en stor glæde at have storkene boende og vi håber nu bare på, at storkeungerne bliver flyvefærdige. Vi gør vores, ved at lægge supplerende fisk ud til storkeparret efter behov, så ungerne ikke kommer til at sulte”.Informationstavle er netop opstillet ved storkereden.
(Foto: Jesper Leegaard)

 
Det første stykke tid er det dog regnorme og andre meget små fødeemner, som er er den primære føde for små nyudklækkede storkeunger. Derfor har storkeparret nu travlt med at søge føde langs Sønderåen og den tilhørende ådal, som udgør et fremragende biotop for storke. Her er der godt med føde til storkene. Skal ungerne blive store, kræver det dog ikke bare masser af føde. Succesen afhænger også meget af vejret.Storkeparret i Broderup (Foto: Hans Skov)


”Vejrudsigten er lige nu utrolig god. Regn og kulde er ikke noget der bekommer nøgne storkeunger. Det har vi set eksempler på i storkerederne i Smedager og Gundsølille, hvor adskillige unger er gået til i det sene forårs kulde og regn. Derfor holder vi et vågent øje med vejrudsigterne og med udsigt til varme og sol, er vejret en medspiller for storkeungerne”.
 
Hvor mange unger der er i storkereden vides endnu ikke.
 
Også i landsbyen Rens er der snart storkeunger. Her har der sidst været storkeunger i 1983. Et par har dog beboet reden i Rens i 1997, men de fik ikke unger på vingerne. 
 
Udover storkeungerne i Broderup, er der storkeunger i rederne i Smedager ved Tinglev (2) og i Gundsølille ved Roskilde (1).For mere information om denne nyhed:

Mogens Lange Petersen – tlf. 60 52 21 00
Jess Frederiksen - tlf. 24 66 66 58

 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS