Storkene.dk den 4. april 2021


Clyde og 7T094 danner par i Smedager


Alt er som forventet i Smedager - den står nemlig på det ene drama efter det andet i storkereden.

Siden den 7. marts, hvor hanstorken Clyde landede i den landskendte storkerede i Smedager, har han meget tålmodigt ventet på at en mage skulle ankomme og gøre ham selskab. 

Flere hanstorke har i mellemtiden lagt vejen forbi Smedager og en tysk hanstork tog faktisk ophold på reden i et stykke tid. Det fik dog en brat ende, da Clyde kom tilbage og fik smidt ham ud.

Lørdag den 3. april var et fremmed storkepar på reden, hvor de tog sig den frihed at parre sig. Det viste sig, at de to storke var fra reden i nabobyen Uge. De tog dog tilbage til Uge og natten til søndag var Clyde på reden.

Pludselig var der igen et par på reden søndag formiddag og denne gang var det Clyde og hunstorken fra Uge.

"Vi er helt sikre på, at hanstorken er Clyde. Storkeværten Benny Appel, der er vært for storkeparret, har siden ankomsten den 7. marts udlagt ekstra mad til den tillidsfulde stork. Og det er ikke bare noget man lige gør, med en vildt fremmed stork. Idag søndag er ingen undtagelse. Storken fløj direkte ned til Benny efter en parring", siger storkeeksperten Mogens Lange Petersen.

Hunstorken bærer en tysk ring med inskriptionen 7T094 og er derfor let genkendelig. Og det nummer skal vi til at huske. Hvis da ikke hunstorken får et mere borgerligt navn.

Hun stammer fra en rede i Bevern i Nedersaksen og er tre år gammel. Til trods for sin unge alder, har hun forsøgt sig med yngel allerede i 2020. 

Uanset hvad har hun valgt en ny mage og en ny rede - valget er faldet på Smedager og Clyde. Hanstorken fra Uge må derfor ud på en ny jagt efter en mage.Storkeparret på reden i Smedager. (Foto: TV-Syd/Storkene.dk)Nyt drama venter i Smedager

At det nu er en tysk hunstork i Smedager viser bare, at der virkelig er tryk på storkebestanden sydfra. Og det giver mulighed for mere drama i Smedager.

"Når nu Annika og Bonnie kommer tilbage, vil de blive tvunget over på andre reder med nye mager. Det er præcis sådan, at bestanden spreder sig. Og derfor vi ser fremgang for den danske bestand af storke", slutter Mogens Lange Petersen.

Smedager var sidste år rammen om flere dramaer i storkereden. Først forsvandt den gamle hanstork Tommy sporløst og senere blev hunstorken Annika, der rugede på æg, forvist fra reden af det nyankomne storkepar Bonnie og Clyde. Det nye par fik en unge på vingerne.

I Flynder og Ganløse venter enlige hanner på magerne og i Gundsølille ligger det gamle storkepar på æg.

I 2020 husede Danmark 7 storkepar.

I Smedager har der ynglet storke siden 2012.


 

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS