Lagt på Storkene.dk 28. september 2021
Ingen livstegn i 14 dage

I 14 dage er der intet signal kommet fra GPS transmitteren på hunstorken Michaela, der indgår i det første danske trackingprojekt af hvid stork. Hendes tur fra Gundsølille ved Roskilde til Luxor i Ægypten er veldokumenteret, men siden den 13. september, har hendes GPS transmitter ikke leveret et signal. I alle tilfælde ikke indtil den 27. september, hvor der klokken 12.00 indkom et signal fra Michaela.
 
- Lettelse – det er et meget betegnende ord for hvordan jeg har det. Ikke at vide hvor Michaela har været i 14 dage, har været generende. Da jeg mandag fik en mail tilsendt med hendes nye koordinater, hoppede jeg i stolen af glæde. Hun er ganske enkelt fløjet tværs igennem Sahelørkenen i Sudan og er nu landet i Chad -, siger formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen. Han har hele tiden troet på, at Michaela var i live.
 
- Hun har befundet sig i så tyndt befolkede områder, at der er ikke er mobildækning. Uden mobildækning, får vi ikke leveret signalerne, der viser os hvor hun er. Det har hele tiden været min teori – men derfor er jeg alligevel meget glad for dette livstegn -.
Michaela er rejst gennem tre kontinter på fem uger (Kilde: Google Maps)

 

Hurtig rejse gennem tre kontinenter

Modsat hanstorken Christian fra Rens i Sønderjylland, der på tragisk vis omkom under passage gennem Tyrkiet, har sjællandske Michaela på en god måneds tid tilbagelagt hele 6800 kilometer igennem tolv lande og tre kontinenter. 
 
”Det er virkelig en flot bedrift af så ung en stork. Vi havde en klar fornemmelse af, at hun ”bare” ville flyve til Spanien for at holde vinterferie. Men Michaela ville det anderledes og beviser dermed, at selv om ens forældre er dovne og ikke evner at trække bort, så kan afkommet godt finde ud af at flyve lange distancer”.

Om Chad er hendes endelige mål vil de kommende par uger vise.

De to sidste storke, der indgår i GPS projektet, er Findus og Simba fra Broderup i Sønderjylland. De er nu i Spanien, hvor de slår deres folder omkring Madrid. Her findes der stadig åbne lossepladser, som tiltrækker både storke og rovfugle. 
  

© Copyright 2021 | Storkene.dk 
Powered by: Webex ApS